FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel u pismu Finiju zatražio da se Slovenija uključi u razgovore o epikontinentalnom pojasu

LJUBLJANA,12. kolovoza(Hina) - Slovensko ministarstvo vanjskih poslovazanijekalo je u petak navode medija i oporbenih stranaka da jeSlovenija ostala zatečena razgovorima Italije i Hrvatske orazgraničenju epikontinentalnog pojasa u Jadranskom moru, dodajući daje i ministar Dimitrij Rupel već tim povodom pisao talijanskom kolegiGianfrancu Finiju.
LJUBLJANA,12. kolovoza(Hina) - Slovensko ministarstvo vanjskih poslova zanijekalo je u petak navode medija i oporbenih stranaka da je Slovenija ostala zatečena razgovorima Italije i Hrvatske o razgraničenju epikontinentalnog pojasa u Jadranskom moru, dodajući da je i ministar Dimitrij Rupel već tim povodom pisao talijanskom kolegi Gianfrancu Finiju.

"Prošlog tjedna ponovno smo razmatrali pitanje epikontinentalnog pojasa i održali više razgovora s predstavnicima Italije i Hrvatske", priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova Slovenije, dodajući da je u tim razgovorima Ljubljana istakla zahtjev da bude uključena "u sve moguće dogovore o razgraničenju na Jadranu koji bi se ticali slovenskih interesa ili na bilo koji način prejudicirali određivanje granice između Slovenije i Hrvatske".

Ministarstvo u priopćenju također ponavlja stajalište o tome da je Slovenija slijednica sporazuma o razgraničenju epikontinentalnih pojaseva što su ga 1968. godine potpisale Italija i tadašnja SFRJ, te da je Italiju i Hrvatsku već ranije službeno obavijestila da želi sudjelovati u razgovorima o podjeli epikontinentalnog pojasa koji bi se ticao njenih interesa.

Italija je, navodi se u priopćenju, slijendištvo Slovenije u sporazumu o podjeli epikontinentalnog pojasa SFRJ-Italija priznala krajem 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙