FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC: Račan računa na kratko pamćenje birača

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednik DC-a Joško Morićustvrdio je danas da čelnik SDP-a Ivica Račan svojim obećanjima zadrugi povratak na vlast računa na kratko pamćenje birača jer SDP, iakoje imao priliku, ništa nije učinio u prošlom mandatu.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednik DC-a Joško Morić ustvrdio je danas da čelnik SDP-a Ivica Račan svojim obećanjima za drugi povratak na vlast računa na kratko pamćenje birača jer SDP, iako je imao priliku, ništa nije učinio u prošlom mandatu.

"Bivši premijeri i ministri, dugovječni političari koji su imali priliku i pokazali da ne mogu ili ne znaju rješavati ključne probleme ne zaslužuju povjerenje da dođu na vlast", ustvrdio je Morić na konferenciji za novinare, nakon što je SDP nedavno objavio ključne ciljeve svoje "buduće vlade".

Morić primjećuje da Račan danas ponovno obećava transparentne državne službe i nadzor nad postupcima vlasti, iako, tvrdi, takva obećanja svakodnevno demantira zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (SDP), koji s gradskim proračunom radi što hoće, a načinom vladanja pokazuje da to nisu SDP-ovi prioriteti.

"Neka Račan i Bandić osiguraju transparentnost rada i nadzor nad postupcima vlasti u Zagrebu u kojem vladaju, a potom pripovijedaju takva obećanja za državnu razinu", kaže Morić, koji smatra da nova rješenja neće donijeti nikakve vlade u sjeni, posebice ne nove vlade sa starim kadrovima.

U DC-u su se osvrnuli i na nedavnu pljačku poslovnice Fine u Zagrebu, u kojoj su život izgubila dva zaštitara.

"Protiv smo koncepta 'pasivnog sigurnosnog sustava' koji služi samo otkrivanju počinitelja kaznenih djela", rekao je Morić, založivši se pritom za sustav koji će spriječavati činjenje najtežih kaznenih dijela, razvojem kulture, standarda i djelovanjem koje odvraća počinitelje od kaznenih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙