FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC traži da se proglasi gospodarski pojas i donese zakon o obalnoj straži

ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Demokratski centar (DC) traži odHrvatskog sabora da proglasi gospodarski pojas i donese zakon oobalnoj straži, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare testranke u povodu prijedloga slovenske Vlade da se proglasi ekološkipojas na Jadranu.
ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Demokratski centar (DC) traži od Hrvatskog sabora da proglasi gospodarski pojas i donese zakon o obalnoj straži, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare te stranke u povodu prijedloga slovenske Vlade da se proglasi ekološki pojas na Jadranu.

Problem razgraničenja sa Slovenijom na moru treba riješiti na osnovi međunarodne arbitraže, koju DC oduvijek smatra jedinim ispravnim instrumentom u rješavanju tog pitanja, istaknuo je međunarodni tajnik DC-a Radovan Fuchs, dodajući kako bi se do tada, kako je dogovoreno na zajedničkoj sjednici dviju vlada na Brijunima, dvije zemlje trebale suzdržavati od jednostranih postupaka i provokacija.

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je kako proglašavanje gospodarskog pojasa neće značiti ništa, ako se ne uspostavi sustav nadzora, čuvanja i zaštite, a ta će stranka predložiti zakon o obalnoj straži na čijoj bi se osnovi obala mogla sustavno nadzirati od Prevlake do Savudrije. Upozorila je kako konačno treba prekinuti sukob oko toga pod čijom bi ovlašću trebala biti obalna straža - Oružanih snaga, policije ili nekog trećeg, dodajući kako obalna straža treba biti samostalna, dobro opremljena i osposobljena, za što postoje svi preduvjeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙