FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: nisam iznenađen Vladinom odlukom o Liburniji

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račanizjavio je da nije iznenađen današnjom odlukom Vlade o povlačenjusuglasnosti da se većinski paket dionica opatijskih Liburnia RivieraHotela preda dvama holdinzima, ustvrdivši da je premijer Ivo Sanader,zbog pritiska javnosti, bio prisiljen zaustaviti "makinacije".
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan izjavio je da nije iznenađen današnjom odlukom Vlade o povlačenju suglasnosti da se većinski paket dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda dvama holdinzima, ustvrdivši da je premijer Ivo Sanader, zbog pritiska javnosti, bio prisiljen zaustaviti "makinacije".

"Sanader je bio prisiljen na taj potez zbog razumljive reakcije javnosti da makinacije u stilu 1990-ih više ne prolaze", rekao je Račan u telefonskoj izjavi Hini.

"Nažalost, ispada da je Sanaderova Vlada dosljedna lošim potezima koje javnost razumljivo doživljava kao korupciju. Postavlja se pitanje zna li Sanader što mu radi Vlada, jer ispada da premijer spašava državu od vlastite Vlade i suradnika", dodao je.

Vladu je opetovano prozvao da ne rješava goruće državne probleme, posebno one gospodarske.

"Ako ih i pokušava riješiti, Vlada to radi pogrešno", zaključio je Račan.

Vlada je na prijepodnevnoj telefonskoj sjednici izvan snage stavila svoju odluku od 4. kolovoza o davanju suglasnosti na prijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da se, na temelju Sporazuma o nagodbi, većinski paket dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda SN Holdingu i DOM Holdingu radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije.

Zbog propusta u postupku pripreme prijedloga, Vlada je razriješila predsjednika HFP-a Damira Ostovića, a vršiteljem dužnosti predsjednika HFP-a imenovala Grgu Ivezića, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙