FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: Stav del Ponte me ne iznenađuje

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan izjavioje danas da ga stav glavne haške tužiteljice Carle del Ponte neiznenađuje i da smatra važnim da na njezine aktualne procjene hrvatskaVlada odgovori sukladno provođenju Akcijskog plana.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan izjavio je danas da ga stav glavne haške tužiteljice Carle del Ponte ne iznenađuje i da smatra važnim da na njezine aktualne procjene hrvatska Vlada odgovori sukladno provođenju Akcijskog plana.

"Očigledno je da tužiteljica del Ponte neće biti zadovoljna ponašanjem Hrvatske sve dok se ne riješi, ovako ili onako, problem generala Gotovine", ocijenio je Račan. Dodao je kako vjeruje "da ćemo jednu cjelovitu i odmjerenu ocjenu o suradnji Hrvatske s Europskom unijom dobiti od ljudi iz Europske komisije i to treba pričekati".

O početku pregovora Hrvatske s Europskom unijom valja biti oprezan, ne treba više iz Vlade najavljivati pregovore, a onda ništa nakon toga, drži Račan. To je samo frustriralo građane Republike Hrvatske. Kad pregovori započnu - dobro započeli, mišljenja je predsjednik SDP-a Ivica Račan.

Glavna haška tužiteljica Carle del Ponte u četvrtak je pozvala Hrvatsku da pojača napore za otkrivanje i uhićenje generala Ante Gotovine, ocijenivši kako bi se početak pristupnih pregovora s EU negativno odrazio na te napore, čime je naznačila da će Europsku uniju izvijestiti kako Hrvatska suradnja s Haškim sudom (ICTY) još nije potpuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙