FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ograničeni gubitci na europskim tržištima dionicama

LONDON,FRANKFURT, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u četvrtak su se spustile zbog gubitaka u sektoru građevinskihtvrtki, koji su nadmašili dobitke zabilježene u osiguravateljskomsektoru, predvođenom Allianzom.
LONDON,FRANKFURT, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u četvrtak su se spustile zbog gubitaka u sektoru građevinskih tvrtki, koji su nadmašili dobitke zabilježene u osiguravateljskom sektoru, predvođenom Allianzom.

Londonski Ftse indeks do podneva je oslabio 0,18 posto, na 5.356 bodova. Frankfurtski DAX indeks spustio se za 0,23 posto, na 4.976 bodova.

Najveći gubitnik među europskim blue-chip kompanijama bio je francuski Lafarge, s padom cijena dionica od 7,5 posto nakon što je taj najveći svjetski proizvođač cementa smanjio svoju ciljanu osnovnu dobit nakon oštre konkurencije na tržištima u razvoju a novi pad potražnje u Njemačkoj pogodio mu je dobit u prvom polugodištu.

Pojeftinile su i dionice britanskog proizvođača građevinskog materijala Hanson za 1,3 posto, dok su one CRH-a oslabile 0,7 posto. Dionice građevinske tvrtke Westbury oslabile su 2,4 posto nakon što je procijenila značajan pad operativne dobiti i margina u prvom polugodištu, dodavši kako prošlomjesečno smanjenje britanskih ključnih kamatnih stopa nije bilo dovoljno da bi se oživjelo posrnulo tržište stanova.

S druge strane, dobici su zabilježeni u sektoru osiguravatelja, predvođenom Allianzom, čije su dionice ojačale 1,9 posto pod utjecajem obnovljenih priča da je taj osiguravateljsko-bankarski konglomerat u pregovorima o prodaji podružnice za investicijsko bankarstvo Dresdner Kleinwort Wasserstein u vlasništvu njegove podružnice Dresdner Bank.

Indeks Tokijske burze Nikkei spustio se 0,58 posto na 12.533 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙