FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 25. kolovoza

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 25. kolovoza.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 25. kolovoza.

ZAGREB - Zračnim je prijevozom u prvih šest mjeseci ove godine prevezeno 883 tisuće putnika, što je 15,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podatci su Državnog zavoda za statistiku.

Na rast broja prevezenih putnika utjecao je rast u međunarodnom zračnom prijevozu u kojem je prevezeno 657 tisuća putnika, što je 23,5 posto više nego li u prvom polugodištu lani.

Istodobno je u domaćem zračnom prijevozu zabilježen pad broja putnika za 2,6 posto i u prvih šest mjeseci ove godine prevezeno ih je 226 tisuća.

Zračnim prijevozom u prvom je polugodištu prevezen teret od 2.677 tona, što je neznatno manje, za 0,2 posto, nego li u prvom polugodištu lani.

ZAGREB - Tvrtka koja se bavi prodajom tekstilnih proizvoda, sportske odjeće i obuće Tekstilpromet u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s gubitkom od 2,67 milijuna kuna, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je tvrtka ostvarila neto dobit od 1,7 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Ostvareni gubitak, kako se navodi u pojašnjenju i komentaru Uprave, rezultat je povećanja troškova po kamatama na kredite, nerealizirane dobiti od povezanih društava, povećanih stopa amortizacije i vrijednosnog usklađenja kupaca i robe.

Ukupni prihodi tvrtke u prvom su polugodištu iznosili 403,57 milijuna kuna i bili su gotovo dva posto manji nego u istom razdoblju prošle godine, dok su rashodi smanjeni za 0,38 posto i iznosili su 406,23 milijuna kuna.

ZAGREB - Koprivnički Bilokalnik u prvom je polugodištu ove godine poslovao s neto dobiti od 2,57 milijuna kuna, što je porast od 91 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je dobit iznosila 1,3 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća koje prenosi Varaždinska burza.

Zarada po dionici Bilokalnika u prvom polugodištu iznosi 5,15 kuna.

Bilokalnik, čija je djelatnosti drvna, papirna i građevinska industrija, u prvih je šest mjeseci ostvario ukupne prihode od 148,24 milijuna kuna, što je 17,7 posto više nego li u isto vrijeme lani. Ukupni su rashodi pak iznosili 145,6 milijuna kuna i veći su za 16,9 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙