FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 26. kolovoza

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije zapetak, 26. kolovoza
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za petak, 26. kolovoza

ZAGREB - U pomorskom i obalnom prijevozu u prvom polugodištu ove godine prevezeno je 3,98 milijuna putnika ili 5,5 posto više, dok je robe prevezeno preko 14 milijuna tona ili 7,1 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, podatci su Državnog zavoda za statistiku.

Od ukupno broja prevezenih putnika, najviše ih je, 3,92 milijuna bilo u unutrašnjem prijevozu, a najveći broj putnika, 2,7 milijuna, prevezeno je trajektima.

Od ukupno 14 milijuna tona prevezene robe u pomorskom i obalnom prijevozu u prvom polugodištu najviše se, 12 milijuna tona, ili čak 90 posto odnosi na prijevoz među stranim lukama.

ZAGREB - Željezara Split u prvih je šest mjeseci ove godine poslovala s neto gubitkom od 30,6 milijuna kuna, što je 64,8 posto više nego li je bio gubitak u istom razdoblju lani kada je splitska Željezara poslovala s minusom od 18,5 milijuna kuna, podatci su o poslovanju tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Proizvodni rezultati na nivou su prošlogodišnjih, no, zbog nepovoljnijih tržišnih uvjeta gubitak je veći, a, osim toga, zbog nelikvidnosti i kreditne zaduženosti veliki su troškovi financiranja, ističe Uprava tvrtke u pojašnjenju i komentaru izvješća o poslovanju.

Prema podatcima iz izvješća, ukupni prihodi Željezare Split u prvom su polugodištu ove godine iznosili 73,4 milijuna kuna i manji su za 13,3 posto nego li u istom lanjskom razdoblju.

Ukupni su rashodi tvrtke u promatranom razdoblju ostvareni u iznosu od 104,06 milijuna kuna i veći su za 0,7 posto nego li u istom razdoblju prošle godine.

ZAGREB - Jedna od značajnijih hotelskih tvrtki na makarskoj rivijeri, Hoteli Brela, prvo je ovogodišnje polugodište završila sa 4,3 milijuna kuna gubitka, što je čak 37,6 posto manjim gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, podatci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća te tvrtke s Varaždinske burze.

U Hotelima Brela su u prvih šest mjeseci ove godine zabilježili veće ukupne prihode nego lani, ali i veće ukupne rashode, nastale zbog, kako navode u komentaru izvješću, veće popunjenosti hotela.

Ukupni prihodi od 17,9 milijuna kuna za 28,7 posto su veći nego u lanjskih šest mjeseci, dok su ukupni rashodi porasli 6,2 posto i u prvom ovogodišnjem polugodištu iznose 22,2 milijuna kuna.

ZAGREB - Tvrtka koja se bavi poljoprivrednom, prehrambenom, trgovačkom i ugostiteljskom djelatnosti Puris iz Pazina u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s neto gubitkom od 7,29 milijuna kuna, što je veći gubitak nego li u istom lanjskom razdoblju kada je iznosio 1,02 milijuna kuna, podatci su iz izvješća o poslovanju koje prenosi Varaždinska burza.

Na ostvareni rezultat, kako se navodi u pojašnjenju i komentaru Uprave, utjecali su otežani uvjeti poslovanja.

Ukupni prihodi Purisa u prvom su polugodištu ostvareni u iznosu od 115,45 milijuna kuna i bili su 2,8 posto viši nego u istom lanjskom razdoblju, a nešto više, za 8,3 posto porasli su i ukupni rashodi, na 122,7 milijuna kuna.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙