FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bez incidenata u Zaprešiću

ZAPREŠIĆ, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Prvi susret drugog pretkola KupaUEFA, Inter - Crvena zvezda prošao je uz velike mjere osiguranja bezvećih incidenata.
ZAPREŠIĆ, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Prvi susret drugog pretkola Kupa UEFA, Inter - Crvena zvezda prošao je uz velike mjere osiguranja bez većih incidenata.

Osim uobičajenih verbalnih prepucavanja većih izgreda na stadionu u Zaprešiću nije bilo. Policija je sjajno obavila posao i prvo gostovanje beogradske momčadi nakon Domovinskog rata na tlu Hrvatske prošlo je bez navijačkih sukoba. Utakmicu je osiguravalo oko 1.000 policajaca, uglavnom interventnih, ali i temeljna i prometna policija, te službeni psi. "Plavci" su imali na raspolaganju i raspoloživu tehniku. Kako bi se spriječili mogući "bliski kontakti" sve ulice oko stadiona bile su zatvorene od 14 sati.

Utakmici je prisustvovalo 300-tinjak navijača Crvene zvezde, koji su bili smješteni na zapadnoj tribini. Radi što kraćeg boravka u Hrvatskoj, srbijanska policija je odbila ispuniti želju navijačima da krenu u 7 ujutru, pa su na put, u tri autobusa na kat i jednim običnim, krenuli kasnije. Na granični prijelaz Bajakovo došli su oko 12 sati, a nakon pregleda, koji je trajao više od dva sata, krenuli su prema Zaprešiću. Nekolicini navijača nije dozvoljen ulazak u Hrvatsku jer su bili u alkoholiziranom stanju i nisu imali ulaznice. Hrvatska policija je navijače Crvene zvezde u konvoju pratila do stadiona. U Zaprešić su stigli u 35. minuti utakmice, kada su još jednom pregledani kako bi se spriječilo da na stadionu unesu pirotehnička i nacionalistička obilježja, te transparenate s neprimjerenim porukama. Policija je dozvolila unos jedino klupskih obilježja.

Iako je bilo najava kako su gostujući navijači spremni na okršaj sa Bad Blue Boysima, do njihova sukoba nije došlo. Zvezdini navijači cijelo vrijeme su bili pod budnim okom policije i bilo je nemoguće se probiti do njih. Uoči utakmice najžešće navijače Dinama policija je pozvala na informativne razgovore kako bi spriječila dolazak BBB-a u Zaprešić. Jedini incident na utakmici dogodio se u 50. minuti nakon drugog pogotka "Zvezde" kada je na tribini s gostujućim navijačima zapaljena baklja. Policija je odmah intervenirala i navijač Crvene zvezde je udaljen sa stadiona.

Nakon utakmice policija je pričekala da se stadion isprazni, te su nakon toga gostujući navijači ukrcani u autobuse i krenuli prema graničnom prijelazu Bajakovo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙