FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi protiv Mubaraka u Kairu

KAIRO, 14. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Oko 3.000 članove zabranjeneegipatske skupine Muslimanska braća i drugih oporbenih skupinablokiralo je u nedjelju kairske ulice prosvjedujući uočipredsjedničkih izbora protiv egipatskog predsjednika HosnijaMubaraka.
KAIRO, 14. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Oko 3.000 članove zabranjene egipatske skupine Muslimanska braća i drugih oporbenih skupina blokiralo je u nedjelju kairske ulice prosvjedujući uoči predsjedničkih izbora protiv egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.

Skupina Muslimanska braća još nije objavila hoće li pozvati na bojkot izbora 7. rujna na kojima se očekuje Mubarakova pobjeda. Ta skupina u Egiptu uživa veliku popularnost a službeno je zabranjena ali se često tolerira.

Mohamed Habib, zamjenik čelnika skupine, u subotu je agenciji Reuters izjavio da bi odluka o bojkotu mogla biti objavljena ovog ili sljedećeg tjedna.

Muslimanska braća kažu da je oko 3.000 njihovih članova bilo privedeno nakon prosvjeda održanih u svibnju, a više od 100 članova skupine, uključujući neke od čelnika, sada je u pritvoru.

Na prosvjedima u nedjelju, koji su blokirali glavne ulice egipatske prijestolnice, nije bilo znakova nasilja ili uhićenja unatoč uobičajeno velikoj nazočnosti snaga sigurnosti.

Egipat će u rujnu održati svoje prve predsjedničke izbore s više kandidata, čime će biti zamijenjen sustav referenduma o kandidatu kojega bira parlament u kojem većinu ima Mubarakova Nacionalna demokratska stranka.

Uz Mubaraka, koji nastoji dobiti svoj peti šestogodišnji predsjednički mandat, na izborima se kandidiralo još devet kandidata koji zastupaju svoje političke stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙