FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tihić o odbijanju američke vize Ivaniću

SARAJEVO,7. rujna 2005.(Hina) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine iMinistarstvo vanjskih poslova te zemlje nisu dobili službenu obavijestda je ministru vanjskih poslova Mladenu Ivaniću uskraćena američkaviza potrebna za sudjelovanje na predstojećem zasjedanju Općeskupštine Ujedinjenih naroda no ukoliko to bude konačna odluka u NewYork će putovati netko od zamjenika, najavio je u srijedu članPredsjedništva BiH Sulejman Tihić.
SARAJEVO,7. rujna 2005.(Hina) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjskih poslova te zemlje nisu dobili službenu obavijest da je ministru vanjskih poslova Mladenu Ivaniću uskraćena američka viza potrebna za sudjelovanje na predstojećem zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda no ukoliko to bude konačna odluka u New York će putovati netko od zamjenika, najavio je u srijedu član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.

On je na konferenciji za novinstvo kazao da su u državnom Predsjedništvu "zatečeni" ovakvim razvojem događaja.

"Mi smo zatečeni. Znamo da postoji odvojena politika izdavanja viza za ulazak u SAD i za sudjelovanje u radu tijela UN-a i računali smo kako neće biti problema da Ivanić dobije vizu", kazao je Tihić novinarima u Sarajevu.

U Predsjedništvu BiH bili su svjesni činjenice da bi se Ivanić kao predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) mogao naći na popisu osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD sukladno odluci američke administracije iz prosinca 2004. godine da se ta stranka kao i Srpska demokratska stranka (SDS) kazne zbog nedovoljne suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Ivanić je međutim u New York trebao putovati isključivo radi sudjelovanja u radu Opće skupštine UN-a i tom prigodom je trebao potpisati dokument o pristupanju BiH Konvenciji o borbi protiv korupcije.

Tihić je kazao da će taj dokument svakako biti popisan jer će u slučaju da Ivanić dotad ne dobije vizu u New York putovati netko drugi tko će ga zamijeniti.

Sarajevski mediji objavili su da su svi drugi članovi izaslanstva BiH koji trebaju putovati u New York već dobili vizirane putovnice dok je Ivanićeva i dalje u američkom veleposlanstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙