FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika optužuje Šukera da favorizira Sindikat Porezne uprave

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika inamještenika optužio je danas ministra financija Ivana Šukera iravnatelja Porezne uprave Ivicu Mladinea da favoriziraju SindikatPorezne uprave Hrvatske nauštrb Sindikata državnih službenika.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika optužio je danas ministra financija Ivana Šukera i ravnatelja Porezne uprave Ivicu Mladinea da favoriziraju Sindikat Porezne uprave Hrvatske nauštrb Sindikata državnih službenika.

Sindikat u priopćenju ističe da Ministarstvo financija s pola milijuna kuna proračunskih sredstava sponzorira sportske igre djelatnika Porezne uprave, a njihova organizacija povjerena je Sindikatu Porezne uprave Hrvatske, premda u Poreznoj upravi djeluju dva sindikata.

Ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo u svojem je dopisu naveo da pravo sudjelovanja na igrama imaju svi djelatnici Porezne uprave, bez obzira na članstvo u sindikatu, no takvu je mogućnost otklonio Sindikat Porezne uprave, kaže se u priopćenju.

Koja je to tajna veza između ministra financija, ravnatelja Porezne uprave i Sindikata Porezne uprave zbog koje se sportski susreti Porezne uprave u cijelosti financiraju proračunskim sredstvima u iznosu većem od pola milijuna kuna, a za susrete državnih službenika i namještenika iz svih tijela državne i lokalne uprave izdvoji se samo 20.000 kuna, pita Sindikat državnih službenika.

Taj sindikat traži od Šukera i Mladinea javno očitovanje o razlozima favoriziranja Sindikata Porezne uprave, a od Vlade uspostavu jasnih standarda po kojima će sva državna tijela pod jednakim uvjetima moći raspolagati proračunskim sredstvima za rekreaciju službenika i namještenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙