FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat prosvjeduje zbog suspenzije prometnika vlakova iz Ogulinskog Hreljina

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Sindikat prometnika vlakovaHrvatske prosvjedovao je danas jer je Uprava Hrvatskih željeznica (HŽ)udaljila s posla Josipa Brozovića, prometnika vlakova na kolodvoruOgulinski Hreljin, nakon što je medijima rekao istinu o izbjegnutomsudaru dvaju brzih vlakova rano ujutro 27. kolovoza.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Sindikat prometnika vlakova Hrvatske prosvjedovao je danas jer je Uprava Hrvatskih željeznica (HŽ) udaljila s posla Josipa Brozovića, prometnika vlakova na kolodvoru Ogulinski Hreljin, nakon što je medijima rekao istinu o izbjegnutom sudaru dvaju brzih vlakova rano ujutro 27. kolovoza.

Uprava HŽ-a preko svoje je Službe za odnose s javnošću pokušala obmanuti javnost neistinitim konstrukcijama kako do sudara nije ni moglo doći, što je Brozović svojom ljudski jednostavnom i istinitom pričom demantirao, stoji u pismu sindikata ministru mora, turizma, prometa i razvitka Božidaru Kalmeti.

Nakon izbjegnutog sudara dvaju vlakova u stanici Ogulinski Hreljin 27. kolovoza, Brozović je medijima izjavio da je spriječio katastrofu mašući svjetiljkom strojovođi vlaka koji je prošao kroz crveno svjetlo.

HŽ je pak ustvrdio da nije bilo opasnosti od sudara vlakova zahvaljujući automatskom pružnom bloku, jer je njime brzi vlak koji je dolazio ususret drugom vlaku zaustavljen na vrijeme, te da je došlo do nesporazuma između strojovođe i prometnika na kolodvoru.

Jučer je i glavni direktor HŽ Tomislav Josip Mlinarić na konferenciji za novinare opovrgnuo tvrdnje u medijima o lošem i kaotičnom stanju na HŽ-u te ustvrdio da je željeznički promet potpuno siguran.

Sindikat u pismu traži da Kalmeta ukine suspenziju Josipa Brozovića, te da mu osobno zahvali kao "poštenom radniku i čovjeku koji je svojim postupanjem makar toliko zavrijedio".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙