FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagoslovljena karitativna ustanova "Kuća milosrđa"

MAJMAJOLA/VODNJAN,7. rujna 2005.(Hina) - Porečko-pulski biskupmonsinjor Ivan Milovan danas je u Majmajoli pokraj Vodnjana svečanoblagoslovio novu karitativnu ustanovu, odnosno Dom za djecu žrtveobiteljskog zlostavljanja "Kuća milosrđa", prvu i jedinu za sada takvevrste u Hrvatskoj.
MAJMAJOLA/VODNJAN,7. rujna 2005.(Hina) - Porečko-pulski biskup monsinjor Ivan Milovan danas je u Majmajoli pokraj Vodnjana svečano blagoslovio novu karitativnu ustanovu, odnosno Dom za djecu žrtve obiteljskog zlostavljanja "Kuća milosrđa", prvu i jedinu za sada takve vrste u Hrvatskoj.

Riječ je o projektu vrijednom više od dva milijuna kuna, a koji je pokrenuo pulski odvjetnik Denis Jelenković, donirajući Caritasu Porečko-pulske biskupije obiteljsku kuću koju je počeo graditi 2003. godine.

Na prigodnoj svečanosti, na kojoj su se uz brojne crkvene dužnosnike okupili vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović te predstavnici Istarske županije, Caritasov ravnatelj velečasni Milan Zgrabljić kazao je kako će tri časne sestre družbe Milosrdnog Isusa iz Poljske, koje su prošle stručnu edukaciju u zagrebačkoj Poliklinici za zaštitu djece, živjeti sa štićenicima unutar te ustanove, šireći obiteljsku i kršćansku ljubav, milosrđe i mir.

Budući da je unutrašnjost kuće trebalo građevinski preinačiti, kao i sam okoliš, Caritas i donatori u to su uložili 1,3 milijuna kuna.

Porečko-pulski biskup monsinjor Ivan Milovan Denisu Jelenkoviću uručio je u znak zahvalnosti na iznimnom karitativnom doprinosu srebrnu medalju i plaketu Porečko-pulske biskupije.

U "Kući milosrđa" nakon njezina otvorenja, koje se očekuje do konca ove, odnosno početka iduće godine, skrbit će se za jedanaestero štićenika iz cijele Hrvatske u dobi od 6 do 18 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙