FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva nizozemska muzeja kupuju Van Goghov rani crtež

DEN HAAG, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Van Goghov iKroeller-Muellerov muzej u Amsterdamu zajedno su od privatnogkolekcionara kupili jedan od prvih Van Goghovih crteža kredom "KćiJacoba Meyera" za iznos koji se drži u tajnosti, izvijestile su tedvije ustanove u zajedničkom priopćenju.
DEN HAAG, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Van Goghov i Kroeller-Muellerov muzej u Amsterdamu zajedno su od privatnog kolekcionara kupili jedan od prvih Van Goghovih crteža kredom "Kći Jacoba Meyera" za iznos koji se drži u tajnosti, izvijestile su te dvije ustanove u zajedničkom priopćenju.

Crtež, na kojemu je prikazana djevojka u profilu koja sjedi, kopija je djela Hansa Holbeina mlađeg, nastala tijekom Van Goghova boravka u Belgiji, između rujna 1880. i travnja 1881.

Nova slika dvaju nizozemskih muzeja koji posjeduju jednu od najbogatijih zbirka Vah Gogha u svijetu, bit će prvo izložena u Van Goghovu muzeju u Amsterdamu. Zatim će se crtež prenijeti u Kroeller-Muellerov muzej, pedesetak kilometara od prijestolnice, od 10. do 24. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙