FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćen Fabijanićev projekt nove zgrade HBK

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Ocjenjivački sud prihvatio jeidejno urbanističko-arhitektonsko rješenje buduće zgrade Hrvatskebiskupske konferencije arhitekta Nenada Fabijanića koja će se graditina zagrebačkoj Ksaverskoj cesti, u blizini Apostolske nuncijature iVojnog ordinarijata, javila je danas IKA.
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Ocjenjivački sud prihvatio je idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje buduće zgrade Hrvatske biskupske konferencije arhitekta Nenada Fabijanića koja će se graditi na zagrebačkoj Ksaverskoj cesti, u blizini Apostolske nuncijature i Vojnog ordinarijata, javila je danas IKA.

U novoj zgradi bit će dvorane za zasjedanja HBK i radnih skupina, kapela, uredi Tajništva, ustanova i tijela, a predviđen je i prostor za stanovanje i smještaj, kako biskupa koji dolaze na zasjedanja, tako i djelatnika stalno zaposlenih u ustanovama HBK

Fabijanićev projekt prihvaćen je nakon provedenoga natječaja na koji se javilo devet autora, a od kojih, nakon prvoga kruga, niti jedan nije dobio prvu nagradu.

U listopadu prošle godine dva su rada, onaj Nenada Fabijanića i Nikole Bašića, dobila druge nagrade s mogućnošću daljnje dorade u istom natječajnom postupku. Nakon dorade tih dvaju projekata Ocjenjivački sud, koji su sačinjavali predsjednik kardinal Josip Bozanić, nadbiskup Ivan Devčić, biskup Antun Škvorčević, msgr. Vjekoslav Huzjak, Boris Magaš, Velimir Neidhardt, Boris Koružnjak, Silvio Bašić i Florijan Škunca, odlučio se za Fabijanićev rad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙