FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezakoniti natječaji za upise na neke studijske programe

ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanjai športa danas je upozorilo da su pojedina visoka učilišta objavilanatječaje za upis na studijske programe za koje nisu dobilidopusnice.
ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa danas je upozorilo da su pojedina visoka učilišta objavila natječaje za upis na studijske programe za koje nisu dobili dopusnice.

Ustanove koje su objavile takve natječaje su Akademija Heidelberg, Visoka škola za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu, Međunarodna škola za hotelski management u Vodnjanu i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku, koji je mimo znanja uprave Sveučilišta raspisao natječaj za upis studenata u podružnici u Varaždinu.

Ministarstvo navodi da je u skladu sa zaključkom Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje upozorilo visoka učilišta da bezuvjetno obustave takve protuzakonite radnje koje pridonose pogrešnom informiranju javnosti, napose maturanata - potencijalnih studenata i njihovih roditelja.

Ustanove za takve prekršaje, upozorava Ministarstvo, mogu biti kažnjene novčanom kaznom od 30.000 do 100.000 kuna, dok s dodatnih 5000 do 10.000 kuna mogu biti kažnjene i odgovorne osobe. Ustanovi također može biti i zabranjen rad u trajanju od tri mjeseca do godine dana.

Iz Ministarstva napominju da će navedene ustanove moći upisivati studente tek "kada i ako" ispune zakonom određene uvjete za izdavanje dopusnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙