FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljana: Ekološki pojas jedna od glavnih tema

LJUBLJANA,6. rujna 2005.(Hina) - Namjera vladajuće koalicije daproglasi slovenski epikontinentalni i ekološki pojas u Jadranu postalaje uz raspravu o javnoj televiziji jedna od glavnih političkih tema uSloveniji, gdje se u prvom jesenskom odmjeravanju snaga suočavajuvladajuće i oporbene stranke, a jedan bivši diplomat izrazio je bojazan da bi Hrvatska mogla blokirati luku Koper.
LJUBLJANA,6. rujna 2005.(Hina) - Namjera vladajuće koalicije da proglasi slovenski epikontinentalni i ekološki pojas u Jadranu postala je uz raspravu o javnoj televiziji jedna od glavnih političkih tema u Sloveniji, gdje se u prvom jesenskom odmjeravanju snaga suočavaju vladajuće i oporbene stranke, a jedan bivši diplomat izrazio je bojazan da bi Hrvatska mogla blokirati luku Koper.

"Granica na moru nije definirana i kad bi Hrvatska bila spremna pokazati širinu onda bi sa Slovenijom zaključila sporazum po kojem se moguća ograničenja (u plovidbi Jadranom) ne bi odnosila na brodove koji dolaze u luku Koper", rekao je za ljubljanski list Dnevnik od srijede Marko Kosin, bivši jugoslavenski, potom slovenski veleposlanik u Italiji, a sada savjetnik za vanjsku politiku oporbenih Socijalnih demokrata (SD) Boruta Pahora.

Kosin je ustvrdio da slovenski parlament može proglasiti ekološki pojas u Jadranu, ali da će taj zakon teško biti primijeniti jer Slovenija za taj ekološki pojas nema uvjete i više je zainteresirana za stjecanje dobrih pozicija u pregovorima o granici na moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙