FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka policija ne želi komentirati Glavaševe navode

OSIJEK,11. kolovoza(Hina) - U Policijskoj upravi Osječko-baranjskojdanas nisu željeli komentirati jučerašnje izjave predsjednika Udruge"Pokret za Slavoniju i Baranju" Branimira Glavaša i popis ubijenihsrpskih civila koji je pročitao na konferenciji za novinare i ustvrdioda je policijski dokument iz 1994.
OSIJEK,11. kolovoza(Hina) - U Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj danas nisu željeli komentirati jučerašnje izjave predsjednika Udruge "Pokret za Slavoniju i Baranju" Branimira Glavaša i popis ubijenih srpskih civila koji je pročitao na konferenciji za novinare i ustvrdio da je policijski dokument iz 1994.

Načelnik Ureda načelnika PU Osječko-baranjske Stipo Rimac u izjavio je Hini kako u osječkoj policiji "nemaju komentara".

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Glavaš je pročitao popis imena nerazjašnjenih 40 ubijenih civila uglavnom Srba u Osijeku i okolici, ali i Hrvata i Muslimana tijekom 1991., 1992. i djelomično 1993., ustvrdivši da se radi o "prepisu iz policijskog dokumenta iz 1994."

Uz imena, pročitao je kada su i na koji način ubijeni, a umjesto imena osumnjičenih za ubojstva, koji su kako je rekao također na popisu, čitao je xy.

Naglasio je da se ni kod jednog imena ubijenih ne spominje njegovo ili ime njegovih bliskih suradnika.

Rekao je da je podatke iz tog dokumenta ponudio kao pomoć načelniku PU Osječko-baranjske Vladimiru Faberu, no kako on nije bio zainteresiran.

(Hina) xvsik ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙