FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

William Walker: Iskaz Miloševićevog svjedoka je sumanut

DEN HAAG/ZAGREB,18. kolovoza 2005.(Hina) - Američki diplomat WilliamWalker, bivši voditelj Verifikacijske misije OESS-a na Kosovu, učetvrtak je odbacio kao "sumanut" iskaz koji je njemu dao MuharemIbraj, svjedok obrane na haškom suđenju Slobodanu Miloševiću.
DEN HAAG/ZAGREB,18. kolovoza 2005.(Hina) - Američki diplomat William Walker, bivši voditelj Verifikacijske misije OESS-a na Kosovu, u četvrtak je odbacio kao "sumanut" iskaz koji je njemu dao Muharem Ibraj, svjedok obrane na haškom suđenju Slobodanu Miloševiću.

"Svjedočenje tog svjedoka je sumanuto", napisao je Walker u e-mailu upućenom Tužiteljstvu ICTY-a, koji je danas pročitan u sudnici.

Svjedok Ibraj, koji je 1998/99. zapovijedao lokalnim osiguranjem svoga sela Osik Hilje kraj Đakovice, u srijedu je svjedočio da mu je Walker za posjeta selu 1999. rekao da "Kosovo više nije Srbija" i kako "njegova jedinica može na odore prišiti američke zastave".

Ibraj (51), koji je bio suradnik srpske policije zbog čega je 1999. pobjegao s Kosova, također je okrivio Walkera da je redovito posjećivao stožer Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Glođanima.

Najbizarnija optužba koju je Ibraj iznio, bila je da je Walker osumnjičio njegovog 80-godišnjeg oca za silovanje dviju maloljetnica.

Walker je u poruci istaknuo da se nikada tijekom boravka na Kosovu 1998/99. nije sastao sa svjedokom, sugerirajući da se radi o zamjeni identiteta ili da je on hotimice izmislio cijelu priču.

"Nisam sudjelovao ni u čemu što je svjedok spomenuo", poručio je.

Komentirajući Walkerovu poruku, koju je pročitao tužitelj, svjedok je ostao pri tvrdnji kako "to nisu laži, nego istina".

Nakon Ibraja, Milošević je izveo drugog kosovskog Albanca koji svjedoči u njegovu obranu, također bivšeg suradnika srpske policije, 46-godišnjeg šumara iz Uroševca Shabana Fazliua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙