FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: optužio policiju za protuustavne radnje; policija demantira optužbe

OSIJEK,17. kolovoza 2005.(Hina) - Zatočenik srpskih koncentracijskihlogora, 70-postotni invalid Domovinskog rata Adonis Hodžić, optužio jedanas "osječku Prvu policijsku postaju za protuustavno privođenje bezsudskog naloga" na kojem su ga, kako tvrdi, "tražili da potpiše prazanpapir vezano uz optužbe protiv Branimira Glavaša".
OSIJEK,17. kolovoza 2005.(Hina) - Zatočenik srpskih koncentracijskih logora, 70-postotni invalid Domovinskog rata Adonis Hodžić, optužio je danas "osječku Prvu policijsku postaju za protuustavno privođenje bez sudskog naloga" na kojem su ga, kako tvrdi, "tražili da potpiše prazan papir vezano uz optužbe protiv Branimira Glavaša".

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vladimir Faber opovrgnuo je te optužbe navodeći u priopćenju da "prema Hodžiću policija nije provela nikakav postupak koji bi se povezivao s provođenjem izvida za počinjena kaznena djela u razdoblju 1991.-1992., a niti je Hodžić pozivan ili privođen s 10. na 11 kolovoza, kako to on tvrdi".

Hodžić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da su u noći s prošle srijede na četvrtak u njegov stan došla tri civila i zatražila da ode u policiju na ispitivanje te da mu nisu dopustili da se konzultira s odvjetnikom.

"Najteže mi je palo", rekao je, "što su od mene tražili da potpišem prazan papir, a za uzvrat mi obećali rješavanje svih mojih problema u roku od sedam dana". Dodao je da je policija u tom ispitivanju "ciljala na optužbe protiv Branimira Glavaša". Posebno ih je, kaže, zanimala Samostalna uskočka satnija - postrojba posebne namjene, čiji je bio član, a koja, ustvrdio je, "nema veze s Glavašem".

Razgovor je trajao do 6 sati ujutro, "ali nisu me uplašili, već samo razljutili", rekao je istaknuvši da je "Branimira Glavaša tijekom 1991. tri puta susreo i da o njemu može reći samo najbolje". Također je naveo da Glavaš nije osnovao nikakav "killer vod" što su, po njemu, tvrdili policajci, niti je ikada izdao nalog da se nekoga ubije.

Hodžić je danas optužio i državnog tajnika u Ministarstvu branitelju Tomislava Ivića za, kako je rekao, nedostojne radnje vezane uz branitelje, kazavši i da je "ministricu Jadranku Kosor više puta upozoravao na nepravilnosti koje radi njezin suradnik Ivić".

Pozvao je "hrvatske branitelje da ne nasjedaju i ne pristaju na ucjene zbog svojih neriješenih prava i teških uvjeta života te da ništa ne potpisuju", poručivši im da "u takvim i sličnim slučajevima traže pomoć osječke HVIDR-e koja je otvorila dežurni telefon".

U policijskom priopćenju također stoji da su djelatnici PU osječko-baranjske prema Hodžiću "postupali u lipnju ove godine, povodom obavijesti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u kojoj je navedeno da je Hodžić uputio ozbiljnu prijetnju dužnosniku tog ministarstva". "O poduzetom i utvrđenom PU je izvijestila Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku", stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙