FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do9,30 sati.
ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

PARIZ - U snažnom požaru koji je tijekom noći sa subote na nedjelju izbio u stambenoj zgradi u južnom pariškom predgrađu L'Hay-les-Roses poginulo je 12, a teško ozlijeđeno 14 ljudi, priopćeno je iz pariške vatrogasne službe. Proglašena je najveća opasnost, a akcija spašavanja zgrade od 18 katova još je u tijeku, izjavio je glasnogovornik vatrogasaca satnik Michel Gros. U gašenju požara, koji je izbio oko 1 sat poslije ponoći po lokalnom vremenu, a stavljen pod kontrolu dva sata kasnije, sudjeluju 164 vatrogasca s 43 vozila. "Ljude je ubio dim", rekao je Gros, koji tvrdi kako se "plamen iznimno brzo proširio", da je lokaliziran, ali je "prouzročio dim u cijeloj zgradi, otvoru za dizalo i stanovima".

WASHINGTON - U jednoj od najvećih akcija spašavanja u povijesti Sjedinjenih Država u proteklih je 24 sata s poplavljenog područja New Orleansa evakuirano oko 25 tisuća stanovnika, objavile su agencije u nedjelju ujutro pozivajući se na podatke nadležnih američkih službi. Pet dana nakon razornog uragana Katrina iscrpljeni su ljudi nakon razdoblja ispunjenog kaosom, nasiljem i nestašicama čak i najnužnijeg za preživljavanje napustili krizno području u zrakoplovima, helikopterima, autobusima i vlakovima. Prema podacima američkog ministarstva domovinske sigurnosti dosad je više od 100 tisuća pogođenih primilo humanitarnu pomoć.

NEW DELHI - Maoistički pobunjenici aktivirali su minu ispod jednog policijskog vozila i pritom ubili najmanje 20 policajaca u središnjoj indijskoj državi Chattisgarh, izjavio je u nedjelju jedan državni dužnosnik. Mina je eksplodirala u nedjelju na udaljenom i osiromašenom području Dantewada, više od 400 kilometara južnog od grada Raipura. "Sada je 20 mrtvih", rekao je ministar unutarnjih poslova Chhattisgarha, Ramvichar Netam, u izjavi za Reuters. "Petero je ozlijeđenih", dodao je. Prema njegovim riječima, vozilo je prepolovljeno u eksploziji.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks boravit će od 7. do 9. rujna u Sjedinjenim Američkim Dražavama, gdje će sudjelovati u radu 2. Svjetske konferencije predsjednika parlamenata, što se održava u sjedištu UN-a u New Yorku, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora. Nakon 200. godine, kad je održana Prva Svjetska konferencija predsjednika parlamenata, to će biti drugi skup čelnika nacionalnih parlamenata svih država svijeta (Interparlamentarne unije) i čelnika parlamentarnih skupština (Europski parlament, Parlamentarna skupština Vijeća Europe i dr.).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙