FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 3. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do9,30 sati.
ZAGREB, 3. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

WASHINGTON - Američki predjednik George Bush potpisao je zakon o 10,5 milijardi dolara pomoći za saniranje posljedica uragana Katrina koji je ranije odobrio američki Kongres. Pritisnut kritikama zbog slabe i spore pomoći vlasti žrtvama uragana Katrina američki predsjednik George W. Bush priznao je u petak da su rezultati neprihvatljivi dok je obilazio opustošena obalna područja i poplavljeni New Orleans. Bush je obećao da će suzbiti nasilje i uspostaviti red u New Orleansu te ubrzati dopremanje hrane i medicinske pomoći i opskrbu električnom energijom za milijune stanovnika pogođenih uraganom.

JERUZALEM - Izraelski premijer Ariel Sharon i palestinski predsjednik Mahmud Abbas sastat će se ovog mjeseca, što će biti njihov prvi susret na vrhu otkako je Izrael povukao židovske naseljenike iz okupirane Gaze, piše izraelski dnevnik Haaretz. Pozivajući se na izraelske političke izvore Haaretz u svom elektronskom izdanju piše da će se vođe sastati koncem mjeseca, nakon njihova povratka sa summita u Ujedinjenim narodima koji se održava od 14. do 16. rujna. Izraelski i palestinski čelnici zasad nisu komentirali vijest. Izraelsko povlačenje iz Gaze i s dijela Zapadne obale prošlog mjeseca potaknulo je nadu u ostvarivanje napretka u provedbi tzv. mirovnih smjernica, međunarodnog mirovnog plana pod vodstvom Sjedinjenih Država.

KABUL - Za jedno od dvaju mrtvih tijela koja su u četvrtak navečer pronađena na jugu Afganistana utvrđeno je da je riječ o japanskom turistu koji je prije mjesec dana nestao na tom području, priopćio je u subotu izvor blizak japanskom veleposlanstvu, nakon identifikacije žrtava u Kabulu. Nastavlja se identifikacija drugog trupla za koje se pretpostavlja da bi moglo pripadati japanskoj turistkinji koja je također nestala, dodaje isti izvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙