FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković: bez povećanja proizvodnje ne može se smanjiti uvoz mesa

GUDOVEC, 2. rujna 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petar Čobanković izjavio je danas da se uHrvatskoj mora maksimalno poraditi na razvoju stočarstva i povećanjubroja grla stoke, jer se bez povećanja proizvodnje ne može smanjitiuvoz mesa.
GUDOVEC, 2. rujna 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković izjavio je danas da se u Hrvatskoj mora maksimalno poraditi na razvoju stočarstva i povećanju broja grla stoke, jer se bez povećanja proizvodnje ne može smanjiti uvoz mesa.

Hrvatska je na dobrom putu za rješavanje tog problema, kazao je Čobanković u Gudovcu, gdje je otvoren 13. Međunarodni stočarski sajam.

Situacija je, kako je ocijenio, bolja nego se čini, te se može očekivati da će u skorije vrijeme doći do smanjenja uvoza mesa i žive stoke.

Nakon obilaska sajma u Gudovcu, ministar Čobanković je istaknuo kako taj sajam iz godine u godinu raste i jača, te sve više poprima regionalni karakter.

Danas otvoreni 13. Međunarodni stočarski sajam u Gudovcu, kraj Bjelovara

okupio je oko 350 izlagača, što je 16 posto više nego prošle godine, a povećana je i izložbena površina, za 20-tak posto, na 20 tisuća četvornih metara.

Tijekom tri dana sajma biti će održano niz stručnih skupova, okruglih stolova i predavanja iz oblasti govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ekološke poljoprivrede, pčelarstva, zadrugarstva i poduzetništva.

Sajam će, očekuju organizatori, obići više od 50 tisuća posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙