FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na sajmu u Gudovcu 20 posto više izlagača

BJELOVAR, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Na 13. Međunarodnom stočarskomgospodarskom i obrtničkom sajmu koji će se održati od 2. do 4. rujna uGudovcu pokraj Bjelovara izlagat će 350 izlagača iz 17 hrvatskihžupanija i osam stranih zemalja, što je 20 posto više nego lani,istaknuo je na konferenciji za novinare direktor sajma Zlatko Salaj.
BJELOVAR, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Na 13. Međunarodnom stočarskom gospodarskom i obrtničkom sajmu koji će se održati od 2. do 4. rujna u Gudovcu pokraj Bjelovara izlagat će 350 izlagača iz 17 hrvatskih županija i osam stranih zemalja, što je 20 posto više nego lani, istaknuo je na konferenciji za novinare direktor sajma Zlatko Salaj.

Uz domaće predstavit će se izlagači iz Austrije, Nizozemske, Njemačke, Austrije, BiH, Slovenije, Mađarske i Srbije i Crne Gore.

Salaj je kazao kako je i izložbeni je prostor 20 posto veći nego lani i prostire se na 20 tisuća četvornih metara.

Na sajmu će biti izloženo 500 grla najkvalitetnije stoke, krava, bikova, konja, svinja, koza, ovaca. Osim toga, biti će izložena poljoprivredne opreme i mehanizacije pa će tako posjetitelji moći vidjeti i kupiti modele traktora 50 različitih proizvođača.

Tijekom trajanja sajma biti će održano i 15 stručnih skupova, radionica i predavanja o unapređenju poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i novim tehnologijama.

Posljednjeg dana na aukciji će stočari moći kupiti 80-ak steonih junica koje će kreditirati Bjelovarsko-bilogorska županija.

U sklopu sajma održat će se i Prvi sajam kontinentalnog turizma KON-TUR na kojemu se očekuje 30-ak izlagača iz svih krajeva kontinentalne Hrvatske.

Salaj je istaknuo kako očekuje da će 13. Međunarodni stočarski i gospodarski sajam u Gudovcu obići više od 50 tisuća posjetitelja.

Sajam će, kako je najavljeno, otvoriti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Organizatori sajma su Bjelovarski sajam d.o.o. i Hrvatski stočarski centar, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Bjelovar, HGK - Županijska komora Bjelovar i Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije.

(Hina) xskap ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙