FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 2. rujna

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak,2. rujna.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 2. rujna.

GUDOVAC - Predsjednik Republike Stjepan Mesić otvorit će 13. Međunarodni stočarski, gospodarski i obrtnički sajam. Ovogodišnji Sajam u Gudovcu, kraj Bjelovara okupit će rekordan broj izlagača, njih 350 iz 17 hrvatskih županija i osam stranih zemalja. Tijekom tri dana trajanja sajma održat će se 15 stručnih skupova, okruglih stolova, prezentacija i radionica, a novost na sajmu je i prvi sajam kontinentalnog turizma "Kon-tur" na kojem će se okupiti 30-tak izlagača iz svih dijelova Hrvatske (13,OO sati, sajamski prostor Gudovac).

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader razgovarat će s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Središnju Aziju Shigeom Katsuom, a tom će sastanku biti nazočan i ministar financija Ivan Šuker. Shigeo Katsu, na poziv premijera Sanadera, boravi u Hrvatskoj od 1. rujna do 4. rujna, a cilj je njegova posjeta je prikupljanje informacija o postignućima Hrvatske i izazovima koji stoje pred njom, te razmatranja uloge Svjetske banke u pružanju pomoći hrvatskom planu reformi čiji je cilj uspješno pristupanje Europskoj uniji. Nakon sastanka u Banskim dvorima, izjave za novinare dat će ministar Šuker i potpredsjednik Svjetske banke Katsu (sastanka u 9,30 sati, nakon njega izjave, Banski dvori, Trg svetog Marka 2).

VUKOVAR - Potpredsjednik Svjetske banke za Europu i Središnju Aziju Shigeo Katsu posjetit će Vukovar gdje će razgovarati s čelnicima Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara (13,00 sati, Palača Srijem, Županijska 9).

ZAGREB - Trgovačko poduzeće Dalma iz Splita poslovalo je u prvom polugodištu s gubitkom od 6,54 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani Dalma poslovala s dobiti od 1,59 milijuna kuna, podaci su iz izvješća o poslovanju tvrtke u prvih šest mjeseci koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi tvrtke pali su sa 21,81 milijuna kuna u prvom lanjskom polugodištu, na 2,32 milijuna kuna u istom ovogodišnjem razdoblju, a rashodi su smanjeni sa 20,22 na 8,87 milijuna kuna.

Na slab poslovni rezultat utjecao je pad izvanrednih prihoda s lanjskih 19,53 milijuna kuna na 183 tisuće kuna u prvih šest mjeseci ove godine, kao i rashodi s osnova plasmana društvima kćerima, kaže se u komentaru Uprave Dalme.

ZAGREB - Zagrebačka tvrtka koja se bavi trgovinom na veliko motornim vozilima Autocentar-Merkur u prvom je polugodištu ove godine poslovala s gubitkom od 1,66 milijuna kuna, što je 62,51 posto manji gubitak nego u istom razdoblju lani kada je tvrtka imala gubitak od 4,43 milijuna kuna, podatci su iz financijskog izvješća te tvrtke koje je objavila Varaždinska burza.

Uprava tvrtke u komentaru izvješća ističe da je ostvareni gubitak nešto manji u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na što su najveći utjecaj imali ostali operativni troškovi i rashodi od kamata, dok je u istom razdoblju prethodne godine na gubitak najznačajniji utjecaj imali izvanredni rashodi.

Prema podatcima iz izvješća, ukupni prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 13,46 milijuna kuna i bili su 70,62 posto manji nego u istom razdoblju lani, kada su prihodi bili 45,80 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Autocentra-Merkur u prvom su polugodištu ove godine iznosili 15,12 milijuna kuna i manji su za 69,90 posto nego u istom razdoblju lani.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙