FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PPK Karlovačka mesna industrija: značajan rast dobiti

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - PPK Karlovačka mesna industrija uprvih je šest mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 3,05milijuna kuna, što je značajan rast dobiti u odnosu na isto lanjskorazdoblje kada je dobit iznosila 108 tisuća kuna, podaci su izfinancijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - PPK Karlovačka mesna industrija u prvih je šest mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 3,05 milijuna kuna, što je značajan rast dobiti u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je dobit iznosila 108 tisuća kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Ostvarena dobit, kako se navodi u pojašnjenju i komentaru Uprave, rezultat je rasta poslovnih prihoda.

Naime, poslovni su prihodi tvrtke u prvom polugodištu iznosili 103,8 milijuna kuna i bili su 53,8 posto veći nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Rast prihoda, kako navode u tvrtki, rezultat jače povećane prodaje svježeg mesa preko vlastitih trgovina te fakturiranja sirovine unutar firmi u vlasništvu Mesne industrije Braće Pivac.

Promatra li se ukupni prihod po djelatnostima na mesnu industriju otpada 90 posto, na trgovinu osam posto i na stočarstvo dva posto.

Prihodi od prodaje u zemlji u promatranom su razdoblju povećani za 52 posto, na 98,39 milijuna kuna, dok su porasli prihodi od prodaje u inozemstvu porasli za 85,6 posto, na 3,8 milijuna kuna.

Ukupni rashodi PPK Karlovačke mesne industrije u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvareni su u iznosu od 100,7 milijuna kuna i povećani su 49,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Od sredine 2003. većinski vlasnik PPK Karlovačke mesne industrije je Mesna industrija braća Pivac iz Vrgorca koja, po podatcima iz izvješća, ima 81,22 posto dionica.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙