FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradačac: otvoren sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

GRADAČAC, 31. kolovoza 2005. (Hina) - U Gradačcu je danas otvoren 32.tradicionalni Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambeneindustrije.
GRADAČAC, 31. kolovoza 2005. (Hina) - U Gradačcu je danas otvoren 32. tradicionalni Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije.

Ovogodišnji sajam, rečeno je, najveći je do sada budući da se odazvalo više od 180 izlagača iz sedam država, a obilježava se i mali jubilej - 10. obljetnica poslijeratnog održavanja.

Uz Adnana Terzića, predsjedatelja Vijeća ministara BiH, tu najstariju sajamsku priredbu u susjednoj državi otvorio je i Boris Mesarić, predsjednik Uprave kutinske Petrokemije d.d.

Istaknuto je da Petrokemija sudjeluje na sajmu od 1969., kada je utemeljen pod nazivom "Sajam šljive", a bila je i pokrovitelj.

I danas Petrokemija ovo za nju regionalno tržište opskrbljuje sa 70 posto mineralnih gnojiva potrebnih razvoju bosansko-hercegovačke poljoprivrede.

Sajam traje do 4. rujna, a glavni mu je ovogodišnji pokrovitelj Fabrika duhana Sarajevo, pa je jedan od triju sudionika otvaranja bio i njezin direktor Šefik Lojo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙