FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šafran o rastrošnosti Petka; Petko odbija optužbe

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske obrtničke komore(HOK) Stjepan Šafran upozorio je danas na, kako tvrdi, neracionalnotrošenje komorskog doprinosa predsjednika Obrtničke komore ZagrebIvana Petka u zadnje dvije godine, te je od Skupštine te komorezatražilo da na svojoj idućoj sjednici pažljivo razmotri izvješćeHOK-a o tom slučaju.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Stjepan Šafran upozorio je danas na, kako tvrdi, neracionalno trošenje komorskog doprinosa predsjednika Obrtničke komore Zagreb Ivana Petka u zadnje dvije godine, te je od Skupštine te komore zatražilo da na svojoj idućoj sjednici pažljivo razmotri izvješće HOK-a o tom slučaju.

Šafran je na konferenciji za novinare ustvrdio da je zagrebačka Obrtnička komora zbog Petkove rastrošnosti ostala bez 1,4 milijuna kuna, što je, kaže, više nego je iznosio gubitak te komore u 2004., te jednako komorskom doprinosu kojeg godišnje plaća 10 tisuća zagrebačkih obrtnika.

Šafran je kazao i da je 359 tisuća kuna od navedenog iznosa Petko od 1. travnja 2003. do 30. lipnja ove godine nenamjenski potrošio u privatne svrhe (npr. mobitel, putovanja, reprezentacija, pokloni), a još više od tog iznosa za promjenu, odnosno kupnju novog službenog automobila.

Taj je novac, kaže Šafran, trošen putem komorske kartice i računa, a uz Petka čelnici HOK-a za nenamjensko su trošenje novca prozvali i tadašnjeg glavnog tajnika Obrtničke komore Zagreb Mladena Azinovića.

Zbog svih tih nalaza Komisije Upravnog odbora HOK-a, koja je 'istragu' o tome počela u travnju ove godine temeljem upozorenja Nadzornog odbora zagrebačke Obrtničke komore te dva anonimna pisma obrtnika, Šafran je temeljem ovlasti kao predsjednik HOK-a obustavio primjenu Odluke o prihvaćanju završnog računa zagrebačke komore za 2004.

Šafran ističe i da HOK nema ovlasti smjeniti Petka niti protiv njega podnijeti krivičnu prijavu nego to može jedino Skupština zagrebačke Obrtničke komore, koja se pak, kako je kazao, treba sastati početkom idućeg tjedna.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Petko u telefonskoj je izjavio za Hinu odbio sve optužbe, kazavši da su sve to "laži kojima se stvara linč na njega da bi se zataškalo drugo", te da Šafran nema pravih argumenata za svoje tvrdnje.

Dodaje da je Skupština Obrtničke komore Zagreb prihvatila završni račun za 2004., i to većinom glasova, kao i da su sve stavke njegove potrošnje pokrivene odlukama Skupštine.

U nikakvim odlukama Skupštine nije naveden limit potrošnje, rekao je Petko, koji kaže i da su sve stavke za koje ga se tereti u potrošnji u granicama normale.

O svim će detaljima, najavio je, biti više riječi po završetku skupštine zagrebačke komore, sazvane za utorak, 6. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙