FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka trgovinska komora: revaluacija juana neće riješiti trgovinske razmirice

ŠANGAJ, 1. rujna 2005. (Hina/AP) - Povećanje tečaja kineske valute nećeriješiti trgovinske napetosti u odnosima sa SAD-om, upozorila je učetvrtak Američka trgovinska komora u Kini.
ŠANGAJ, 1. rujna 2005. (Hina/AP) - Povećanje tečaja kineske valute neće riješiti trgovinske napetosti u odnosima sa SAD-om, upozorila je u četvrtak Američka trgovinska komora u Kini.

Čini se da srpanjska revaluacija kineskog juana za dva posto nije pretjerano utjecala na općenitu razinu trgovine sa SAD-om, konstatirala je u godišnjem izvješću Američka trgovinska komora.

"Ne vjerujemo da će aprecijacija juana riješiti problem američkog bilateralnog odnosno globalnog deficita niti da će ublažiti dugoročni strukturni pad broja radnih mjesta u američkoj industriji", zaključuje se u izvješću.

Komora optužuje Peking da oklijeva ispuniti svoju obvezu otvaranja tržišta i sprečavanja komercijalnog piratstva. Kineski propisi o zaštiti prava iz okvira intelektualnog vlasništva dosad "nisu djelotvorno spriječili kršenje prava kojima se zabranjuje umnožavanje i štite trgovinske marke i patenti", zaključuje američka trgovinska komora u godišnjem izvješću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙