FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac primio potpredsjednika Svjetske banke Katsua

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športaDragan Primorac primio je Shigea Katsua, potpredsjednika Svjetskebanke, priopćeno je jutros iz Ministarstva.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac primio je Shigea Katsua, potpredsjednika Svjetske banke, priopćeno je jutros iz Ministarstva.

Primorac je predstavio Katsuu dosadašnje rezultate reforme hrvatskog obrazovanja te Vodič kroz Hrvatski nacionalni obrazovni standard (HNOS) koji je preveden na engleski jezik i već izazvao vrlo pozitivne reakcije resornih ministara iz nekoliko europskih zemalja.

Razgovorano je o radnjama koje Ministarstvo poduzima radi realizacije kredita Svjetske banke u iznosu od 85 milijuna dolara namijenjenih unapređenju sustava odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj.

Potpredsjednik Katsu je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima Ministarstva znanosti obrazovanja i športa te naglasio da će Svjetske banka na osnovu dokumenta Plan razvoja sustava odgoja i obrazovanja od 2005. do 2010., koji je hrvatska Vlada prihvatila u lipnju, financijski pratiti provedbu tog plana od sljedeće godine.

Na sastanku je bilo riječi o pripremama konferencije koja će se od 2. do 4. listopada održati u Dubrovniku pod nazivom Tertiary Education: Quality, Finance and Linkages with Innovation and Productivity.

Organizator te konferencije je Svjetska banka, a sudomaćini su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Sveučilište u Zagrebu.

Okupit će 140 predstavnika iz trideset europskih i azijskih zemalja te će joj nazočiti ministri i drugi državni dužnosnici za visoko obrazovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙