FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gala koncertom završeno 3. Međunarodno natjecanje mladih tenora

TROGIR,7. kolovoza 2005.(Hina) - U trogirskoj kuli Kamerlengo u subotunavečer velikim gala-koncertom završešno je 3. Međunarodno natjecanjemladih tenora, jedinstvene takve glazbene manifestacije u svijetu.
TROGIR,7. kolovoza 2005.(Hina) - U trogirskoj kuli Kamerlengo u subotu navečer velikim gala-koncertom završešno je 3. Međunarodno natjecanje mladih tenora, jedinstvene takve glazbene manifestacije u svijetu.

Uz finaliste natjecanja Changa Hua, Ivu Gamulina i Rodriga Mora na koncertu su nastupili i posebni gosti: sopranistica Valentina Fjaćko i bas Boris Martinović u pratnji Simfonijskog orkestra splitskog HNK pod ravnanjem maestra Ive Lipanovica. Izveli su bogat program opernih arija domaćih i inozemnih skladatelja zasluživši ovacije publike.

Međunarodno natjecanje mladih tenora održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, a od ove godine je i pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, kao projekt koji predstavlja hrvatsku kulturu u svijetu.

Izaslanik predsjednika Republike na završnom koncertu bio je zapovjednik 4. korpusa HV general Mate Obradović, a nazočili su mu brojni poklonici opernih arija i operni umjetnici iz Hrvatske i drugih zemalja.

Osmorica mladih tenora iz cijeloga svijeta, u Trogiru su od 1. kolovoza od kada su se natjecali u prekrasnom prostoru crkve Svetoga Petra, najakustičnije u staroj gradskoj jezgri, izvodeći arije po vlastitu izboru. Ocjenjivao ih je međunarodni stručni žiri kojim je predsjedao Petar Selem, umjetnički ravnatelj splitskog HNK, koji je pobjednikom proglasio gosta iz Kine Changa Hua.

Međunarodno natjecanje tenora prvi je put organizirano u kolovozu 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙