FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šuica najavila predaju Revelina Dubrovačkim ljetnim igrama

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Dubrovačka gradonačelnica DubravkaŠuica najavila je danas da će Grad Dubrovnik predati tvrđavu Revelinna trajno korištenje tomu festivalu, priopćio je Ured za odnose sjavnošću Dubrovačkih ljetnih igara.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica najavila je danas da će Grad Dubrovnik predati tvrđavu Revelin na trajno korištenje tomu festivalu, priopćio je Ured za odnose s javnošću Dubrovačkih ljetnih igara.

"Dugo smo razmišljali što učiniti s našim Revelinom kojim Grad do sada nije gospodario na baš najučinkovitiji način pa je naš sljedeći potez prepustiti ga Igrama. Mislimo da će se tom činjenicom bitno promijeniti rad Dubrovačkih ljetnih igara", rekla je gradonačelnica Šuica.

Dubrovačkoj gradonačelnici za to je, kao i za pomoći pri kupnji nove pozornice koja će se već večeras moći vidjeti ispred crkve sv. Vlaha, zahvalio intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender.

Danas je na završnoj konferenciji Igara predstavljen večerašnji ponoćni koncert J. Lewisa: Dan u Dubrovniku" kojim je trebao ravnati maestro Vjekoslav Šutej, ali kojega je u tomu spriječila bolest. Tim koncertom zatvorit će se 56. Dubrovačke ljetne igre, a prvi put će se zatvaranje Festivala moći pratiti u izravnome internetskom prijenosu na portalu www.dubrovnik-festival.hr.

Tvrđava Revelin multifunkcionalni je prostor u vlasništvu Grada Dubrovnika smješten u neposrednoj blizini Gradskih vrata Ploče. Izgrađena je polovicom 16. stoljeća prema nacrtu inženjera Antuna Ferramolina u svrhu obrane Grada. Tvrđava ima četiri kata, njena ukupna površina iznosi 3500 četvornih metara , a radovi na obnovi Revelina dovršeni su 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙