FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga Josipa Pečarića "Priznajem, Hrvat sam!"

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Knjigu političkih eseja"Priznajem, Hrvat sam!" upravo izašlu iz tiska objavio je u vlastitojnakladi akademik Josip Pečarić.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Knjigu političkih eseja "Priznajem, Hrvat sam!" upravo izašlu iz tiska objavio je u vlastitoj nakladi akademik Josip Pečarić.

Knjiga raščlanjuje hrvatsku političku stvarnost, vrtloge političkih zbivanja, događaja i sklopova, ističe se u proslovu knjige i dodaje kako Pečarić "neumoljivom lakoćom matematičke logike i akribijom vrhunskoga znanstvenika raskrinkava protivnike hrvatske državnosti.

Knjiga "Priznajem, Hrvat sam!" (234 str) podijeljena je u deset poglavlja u kojima autor analizira pozadinu rada Haaškoga suda, podizanje optužnica protiv hrvatskih novinara, neka pitanja oko Domovinskoga rata, dosjee izdaje na Haaškom sudu, sukobe Hrvata i muslimana u BiH, objavljene knjige o dr. Franji Tuđmanu, Izjavu o stanju hrvatske kulture i nacije.

Tekstovi uvršteni u ovu knjigu objavljivani su među ostalim i u Glasu koncila, Fokusu, Hrvatskom slovu i Novom hrvatskom slovu.

Akademik Josip Pečarić je rođen u Kotoru (Boka kotorska) 1948. Kao matematičar jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka u području teorije nejednakosti. Među inim djelatni je član i The New York Academy of Science. Osim matematičkih radova Pečarić je kao publicist objavio petnaestak knjiga, a među njima i knjigu "Hercegovac iz Boke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙