FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Produžena zabrana prometovanja kamiona Podravskom magistralom

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Državnom cestom D2 (Podravskamagistrala) i nadalje će biti zabranjen promet u tranzitu domaćim istranim teškim teretnim automobilima sa ili bez prikolice, odnosnoonima koji su teži od 7,5 tona i duži od 14 metara, izvijestilo jedanas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Državnom cestom D2 (Podravska magistrala) i nadalje će biti zabranjen promet u tranzitu domaćim i stranim teškim teretnim automobilima sa ili bez prikolice, odnosno onima koji su teži od 7,5 tona i duži od 14 metara, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Zabrana prometovanja teškim kamionima tzv. Podravskom magistralom uvedena je 1. rujna lani, a danas je produžena za još godinu dana, do 1. rujna 2006.

Naime, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, uz suglasnost ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, donio je novu naredbu o ograničenju prometa Podravskom magistralom.

Njome se zabrana produžuje na još godinu dana kako bi se podigla razina sigurnosti prometa Podravskom magistralom, ograničilo njeno uništavanje, a tranzitni promet preusmjerio na autocestu, kažu iz resornog ministarstva.

Naredbom se domaćim i stranim teškim kamionima u tranzitu zabranjuje vožnja od Varaždina (raskrižje Ulica Pavla Miškine i DC 510) preko Koprivnice, Virovitice, Našica do Osijeka (čvor Osijek-zapad).

Od ograničenja su izuzeta vozila s prednošću prolaska i vozila pod pratnjom, kao i vozila MUP-a, te Oružanih snaga RH, vozila za održavanje cesta, elektorenergetskih i sličnih instalacija, te druga vozila koja imaju dozvolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙