FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SPLIT - Nevladine udruge iz Splita Centar za razvoj demokracije (CERD) i Građanski otpor nasilju i nepravdi (GON) te Vijeće Srpske nacionalne manjine u Splitu u poslijepodnevnom priopćenju oštro su osudile noćašnju eksploziju u zaseoku Kadijevići, u Glavini Donjoj, u kojoj srećom nitko nije nastradao. Kako je izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, nepoznati počinitelj rano jutros bacio je bombu u dvorište kuće, u vlasništvu 58-godišnjaka, u Glavini Donjoj u Imotskoj krajini, u zaseoku Kadijevići, od čije je eksplozije oštećena kuća. U trenutku eksplozije, navodi policija, u kući je bilo dvanaest ukućana, a nitko nije ozlijeđen. Tijekom dana obavljen je očevid.

PLOČE - Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara iz Rima pismeno je izvijestio Udrugu lađara Neretve da je neretvanski Maraton lađa 2005. predložen za ovogodišnju Međunarodnu turističku povelju Europske federacije turističkih novinara za zasluge u turizmu, priopćila je danas Udruga lađara Neretve. U pismu se ističe kako je utrka lađa "Neretva 2005." , održana 13. kolovoza na stazi dugoj 22,5 kilometara od Metkovića preko Opuzena do Ploča, promovirala Neretvu i Hrvatsku i izvan njihovih granica. Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara također je odao veliko priznanje organizaciji neretvanskog maratona lađa.

POREČ - Predstavljanjem knjige švedskog novinara i književnika, Richarda Swartza, "Kuća u Istri", večeras je u Poreču završen 7. Ljetni sajam knjiga. Za vrijeme trajanja sajma, otvorenog u ponedjeljak, bilo je izloženo više od 2.000 naslova u izdanju 40 izdavača. Organizator 7. Ljetnog sajma knjiga, Pučko otvoreno učilište iz Poreča, tijekom trajanja sajma svaku je večer predstavio po jednog književnika, što je ovom sajmu knjiga dalo i posebnu draž. Na večerašnjem predstavljanju knjige Richarda Swartza, uz samog autora o knjizi je govorio i urednik izdavačke kuće Durieux, Nenad Popović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙