FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na otoku Obonjanu počeli susrete djece hrvatskih branitelja

ŠIBENIK, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Na otoku Obonjanu kod Šibenikapočeli su danas 4. susreti djece hrvatskih branitelja iz svihhrvatskih županija, a otvorila ih je potpredsjednica hrvatske Vlade iministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor.
ŠIBENIK, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Na otoku Obonjanu kod Šibenika počeli su danas 4. susreti djece hrvatskih branitelja iz svih hrvatskih županija, a otvorila ih je potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, na trodnevnim susretima sudjeluje 520 djece, a oko 3500 njih je u cijeloj Hrvatskoj prethodno prošlo kroz izlučna natjecanja.

Osim u sportskim disciplinama, djeca će se natjecati i u društvenim igrama te u radu likovne, modelarske i glazbene radionice.

Na novinarsko pitanje o tomu zašto sve braniteljske udruge iz Domovinskog rata ne održavaju zajedničke susrete djece hrvatskih branitelja, potpredsjednica Kosor je odgovorila da takva inicijativa mora doći iz samih udruga.

Ministarstvo će, kazala je, poduprijeti svaki takav susret bez obzira koja ga braniteljska udruga održava te se suglasila s idejom da bi se sva djeca hrvatskih branitelja ubuduće mogla sastajati na jednom mjestu.

Prošlog je tjedna, naime, Zajednica udruga udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu također organizirala susret djece i mladih u šibenskom hotelskom naselju "Solaris".

Otvaranju 4. susreta djece hrvatskih branitelja na Obonjanu danas su nazočili i predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Tomislav Merčep i šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙