FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Jadranka Kosor otvorila susret mladih

ŠIBENIK, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricabranitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorotvorila je danas u hotelskom naselju "Solarisu" Susret djece imladih, koji organizira Zajednica udruga udovica hrvatskih braniteljaiz Domovinskog rata.
ŠIBENIK, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u hotelskom naselju "Solarisu" Susret djece i mladih, koji organizira Zajednica udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

U programu susreta, koji pod pokroviteljstvom šibenske gradonačelnice Nedjeljke Karić traju do 29. kolovoza, sudjeluje oko 500 djece poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, kao i ratnih vojnih invalida i dragovoljaca iz 33 hrvatska grada.

Otvarajući susret, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je značenje organizacije susreta, posebno u godini u kojoj se obilježava i 10. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Oluja".

"Mislim da je, osobito u ovoj godini, važno podsjetiti na hrabre hrvatske branitelje koji su dali živote i iza kojih su ostala djeca koja trebaju i skrb i ljubav i i kojima je na mjesto roditelja morala stati država", rekla je Kosor, dodavši kako su umrli branitelji "zaslužni što danas imamo slobodnu, samostalnu i europsku Hrvatsku".

Posebno je pozdravila nazočne udovice hrvatskih branitelja te im zahvalila što dostojanstveno podižu svoju djecu, poručivši da će se i dalje zajedno boriti protiv zaborava istine o Domovinskom ratu.

Mladi iz cijele Hrvatske natječu se u deset olimpijskih sportova, a za njih je za vrijeme trodnevnog boravka u "Solarisu" organiziran i bogat kulturno-zabavni program.

Za 28. kolovoza najavljena je prva Konvencija djece hrvatskih branitelja koja će se održati u "Solarisovu" hotelu "Ivan".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙