FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 6. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

OSIJEK - Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i desete obljetnice "Oluje" u Osijeku, održana je sinoć ispred Spomen-obilježja poginulih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Na svečanosti su osječki gradonačelnik Anto Đapić i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo istaknuli kako se svete žrtve nikada ne smiju zaboraviti, te da nitko nema pravo izjednačavati žrtvu i agresora. Gradonačelnik Đapić podsjetio je kako je Osijek podnio velike žrtve, da je to grad heroj koji se s ljubavlju i ponosom sjeća i odaje počast svim poginulima i stradalima u Domovinskom ratu. "Ne prihvaćamo revidiranje stečevina, krivotvorenje istine i poručujemo da nitko nema pravo odricati se svojih vitezova", dodao je. Župan Bubalo je rekao da se "svi sjećamo tko je napao, a tko branio Hrvatsku". "Želimo da se povijest ne ponavlja i stoga pozivam one koji pišu udžbenike za našu djecu da vode računa kako prikazuju istinu o Domovinskom ratu", rekao je.

KARLOVAC - Svečanim postrojavanjem postrojba karlovačkoga Zbornog područja koje su sudjelovale u Oluji i mimohodom kroz grad, Karlovac je jučer proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluje. Postrojbe je svečano postrojio ratni zapovjednik karlovačkoga Zbornog područja, general Miljenko Crnjac, koji je tom prigodom čestitao svim bivšim suborcima koji su u Oluji oslobodili područje s kojega je danonoćno granatiran Karlovac i njegova prigradska naselja. "Budite ponosni na ono što ste napravili, a ja sam ponosan i čast mi je što sam vam bio zapovjednik", poručio je general Crnjac postrojenim braniteljima. Istaknuo je da je Karlovac od 1991. do 1995. bio na samoj bojišnici, da su njegovi građani dugo živjeli u strahu koji je utklonjen u Oluji, kada su, ustvrdio je, branitelji i građani jedva dočekali zapovijed "da se krene".

ZAGREB - U sklopu revije dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu sinoć su na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prikazani filmovi Mladena Pavkovića "Hrvatski domovinski rat", "Za slobodnu Hrvatsku" i film Obrada Kosovca "Dr. Franjo Tuđman - Prvi hrvatski predsjednik". Tema prikazanih filmova je jugoslavenska agresija na Republiku Hrvatsku, obrana i oslobođenje zemlje. Prikazivanje filmova organizirali su Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata (UBIUDR) Podravke i Udruga branitelja Domovinskoga rata Ina-Naftaplin.

ZAGREB - U mjestu Deanovec kod Ivanić Grada jučer popodne došlo je do iskliznuća teretnog vlaka iz tračnica, izvijestio je Državni centar 112. Vlak je prevozio cisterne s plinom popan-butan na relaciji Zagreb - Šid. Prilikom iskliznuća tri cisterne prevrnule su se bok, ali srećom nije došlo do curenja. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci, policija, te djelatnici HŽ-a. Također su obaviješteni glavni inspektor zaštite okoliša te Hrvatske vode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙