FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Kolektivni ugovor u Hotelu Split

SPLIT, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici Hrvatske udrugesindikata (HUS) i Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizmapotpisali su danas, s poslodavcem Hotela Split, Kolektivni ugovor teje tako okončano dugotrajno pregovaranje i za sada zaustavljeninajavljeni prosvjedi radnika.
SPLIT, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici Hrvatske udruge sindikata (HUS) i Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma potpisali su danas, s poslodavcem Hotela Split, Kolektivni ugovor te je tako okončano dugotrajno pregovaranje i za sada zaustavljeni najavljeni prosvjedi radnika.

To se ističe u priopćenju kojeg su potpisali glavni povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić i tajnik Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Eduard Andrić.

U priopćenju se također navodi da je do velikog nezadovoljstva sindikata i radnika Hotela Split došlo i zbog činjenice što je poslovodstvo hotela od radnika zatajilo da ima ostvarene dobiti od gotovo 19 milijuna kuna.

"Današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora sindikati su zadovoljni samo zbog činjenice da napokon imaju ovaj za radnika najvažniji dokument, ali smo nezadovoljni plaćom i ostalim naknadama. Zato će već sutra sindikati od poslodavca zatražiti izmjene i dopune danas potpisanog Kolektivnog ugovora kako bi se radnicima povećale plaće kao i druge materijalne naknade", kaže se uz ostalo u priopćenju HUS-a i Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙