FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS za odgodu sporazuma s Hrvatskom

BANJA LUKA, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Vlada Republike Srpske uputilaje u utorak pismo predsjedajućem Vijeća ministara BiH Adnanu Terziću ukojem traži odgodu potpisivanja Sporazuma između Bosne i Hercegovine iRepublike Hrvatske o uređenju imovinskih odnosa i Sporazuma izmeđuBosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o dvojnom državljanstvu,priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.
BANJA LUKA, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Vlada Republike Srpske uputila je u utorak pismo predsjedajućem Vijeća ministara BiH Adnanu Terziću u kojem traži odgodu potpisivanja Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o uređenju imovinskih odnosa i Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o dvojnom državljanstvu, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Odgodu potpisivanja ovih sporazuma, planirano za 4. kolovoza u Zagrebu, Vlada Republike Srpske traži zbog "brojnih nejasnoća i nepravilnosti, zbog čega bi potpisivanje ugovora, u obliku u kome su pripremljeni, izazvalo učinke suprotne onima koji se žele postići", stoji u priopćenju.

Zamjenik ministra pravde u BiH Pejo Grubišić objasnio je za "Nezavisne novine" da Direkcija za privatizaciju Republike Srpske želi zadržati imovinu hrvatskih tvrtki "konfisciranu" za vrijeme rata u BiH, a zauzvrat bi bosansko-hercegovačku imovinu u Hrvatskoj "poklonila" Hrvatskoj.

"Sporazumom o imovinsko-pravnim odnosima BiH i Hrvatske predviđeno je da se imovina tvrtki iz BiH u Hrvatskoj (odmarališta, hoteli, benzinske crpke) vrati našim tvrtkama. Bosna i Hercegovina bi hrvatskim tvrtkama vratila njihovu imovinu u BiH. Direkcija za privatizaciju RS se protivi ovom prijedlogu zahtijevajući da imovina tvrtki iz Hrvatske, koja se nalazi u BiH, ostane u vlasništvu entiteta, a da Hrvatska zadrži imovinu tvrtki iz BiH", izjavio je Grubišić.

Po predloženom Sporazumu, ministarstva unutarnjih poslova RS i Distrikta Brčko imala bi obvezu vratiti ili nadoknaditi štetu za motorna vozila oduzeta hrvatskim državljanima. MUP RS se tome protivi jer navodno za to nema novaca.

O primjedbama RS, Vijeće ministara BiH trebalo bi se očitovati u srijedu, jer je potpisivanje sporazuma predviđeno za četvrtak u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙