FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva prodala dio lijekova s tržišnim ekskluzivitetom

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Farmaceutska kompanija Plivasklopila je danas s kanadskom kompanijom Legacy Pharma LimitedPartnership Ugovor o prodaji lijekova za središnji živčani sustavkompanije Odyssey, povezanog Plivinog društva za poslovanje slijekovima s tržišnim ekskluzivitetom u SAD-u.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Farmaceutska kompanija Pliva sklopila je danas s kanadskom kompanijom Legacy Pharma Limited Partnership Ugovor o prodaji lijekova za središnji živčani sustav kompanije Odyssey, povezanog Plivinog društva za poslovanje s lijekovima s tržišnim ekskluzivitetom u SAD-u.

Pliva je tom transakcijom, vrijednom do ukupno 62,5 milijuna američkih dolara, prodala lijekove Antabuse, Vivactil, Surmontil kao i PLD-180 (Plivin lijek kandidat u fazi I razvoja za liječenje ALS-a, amiotrofična lateralne skleroze poznatije kao Lou Gehrigova bolest), objavljeno je iz Plive.

Riječ je o provedbi ranije odluke Plive o izlasku iz tzv. "proprietary" poslovanja, a u skladu s uvjetima ugovora Pliva će primiti 52,5 milijuna USD, od čega je 5 milijuna dolara uplaćeno prilikom potpisivanja ugovora, a 47,5 milijuna USD će primiti po zatvaranju transakcije.

Prema istom ugovoru Pliva će, po postizanju ugovorenih prodajnih ciljeva, imati pravo na dodatnu isplatu do iznosa od 10 milijuna USD. Pliva će također u razdoblju od sedam godina primati prihode od rojaliteta na iznos neto prodaje proizvoda koja prelazi određene godišnje prodajne razine, kao i na iznos neto prodaje svakog potencijalnog proširenja asortimana zasnovanog na ovim proizvodima.

Zatvaranja transakcije, koje se očekuje do kraja rujna 2005. godine, rezultirat će izvanrednim knjigovodstvenim dobitkom od 13,4 milijuna USD u trećem tromjesečju ove godine. Pliva očekuje da će tijekom druge polovice ove godine prodati i dio preostalih proizvoda kompanije Odyssey, što bi se također trebalo pozitivno odraziti na dobit u 2005. godini, nagalašvaju.

Glavni izvršni direktor i predsjednik Uprave Plive Željko Čović među ostalim je kazao da će prodaja ostalih proizvoda kompanije Odyssey također pridonijeti ovogodišnjoj dobiti tvrtke, te da se sredstva iz tih transakcija planira investirati u daljnji rast generičkog poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙