FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH mediji: Uspješan susret Sanadera i Terzića

SARAJEVO,5. kolovoza(Hina) - Susret vladinih izaslanstava Hrvatske iBosne i Hercegovine u četvrtak u Zagrebu bio je uspješan unatočproblemima koje je kreirala srpska strana u BiH sprječavajućipotpisivanje ugovora o imovinsko-pravnim odnosima, zaključak je većinebosanskohercegovačkih medija u petak.
SARAJEVO,5. kolovoza(Hina) - Susret vladinih izaslanstava Hrvatske i Bosne i Hercegovine u četvrtak u Zagrebu bio je uspješan unatoč problemima koje je kreirala srpska strana u BiH sprječavajući potpisivanje ugovora o imovinsko-pravnim odnosima, zaključak je većine bosanskohercegovačkih medija u petak.

Najtiražniji list u BiH "Dnevni avaz" u petak na naslovnici citira predsjedatelja Vijeća ministara BiH Adnana Terzića koji je ocijenio kako bi njegov zagrebački susret sa Sanaderom "mogao biti povijesni" samo da se, uz ugovor o dvojnom državljanstvu, mogao parafirati i o onaj o imovinsko-pravnim odnosima.

Terzićev je zaključak da zagrebački susret zorno svjedoči da su odnosi između Hrvatske i BiH dobri te da bi imovinsko-pravni odnosi mogli biti na redu sljedećeg susreta dvojice premijera koji se ove jeseni očekuje u Sarajevu.

"Oslobođenje" u izvješću iz Zagreba ističe da su se dvojica premijera, unatoč političkim iskrama koje su prethodile njihovu sastanku, ili, možda upravo zbog toga, naglašeno trudila pokazati kako je tijekom njihova susreta mnogo toga napravljeno.

"Oslobođenje" također podsjeća da je premijer Sanader potvrdio zainteresiranost hrvatske strane da se napokon riješi pitanje statusa luke Ploče.

"Jutarnje novine" navode kako je tijekom susreta hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića s Terzićem utvrđeno da između dviju zemalja ima sve manje otvorenih pitanja.

Banjalučke "Nezavisne novine" potpisivanje ugovora o dvojnom državljanstvu smatraju najvažnijim dostignućem zagrebačkog sastanka ali i podsjećaju da je, zbog protivljenja srpske strane, Terziću onemogućeno da potpiše i ugovor o imovnsko-pravnim odnosima.

Jedino banjalučki "Glas Srpske", koji odražava stajališta Vlade Republike Srpske, krajnje negativno izvješćuje o Terzićevom posjetu Zagrebu. Uz prenošenje informacije kako je tom prigodom potpisan sporazum o dvojnom državljanstvu, taj list navodi kako je to bio "dan za uvredu" jer je potpisivanje uslijedilo 4. kolovoza "na dan velikog srpskog stradanja".

Sam Terzić je u izjavi "Avazu" istaknuo kako zakazivanje susreta sa Sanaderom za 4. kolovoza nije imalo nikakve veze s obilježavanjem akcije Oluja jer je to bio jedini slobodni datum prije godišnjih odmora. "Apsolutno odbacujem spekulacije da sam išao poniziti srpski narod izborom baš ovog datuma. To je notorno izvrtanje činjenica", rekao je Terzić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙