FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Ugovor o transferu tehnologije za MORH

SPLIT, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević idirektor državne tvrtke Pomorski centar za elektroniku (PCE) ZlatanGaberc potpisali su danas u Splitu Ugovor o opremanju oružanih snagaradiokomunikacijskom opremom visoke tehnologije francuske tvrtkeThales koji se transferira u Hrvatsku.
SPLIT, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević i direktor državne tvrtke Pomorski centar za elektroniku (PCE) Zlatan Gaberc potpisali su danas u Splitu Ugovor o opremanju oružanih snaga radiokomunikacijskom opremom visoke tehnologije francuske tvrtke Thales koji se transferira u Hrvatsku.

Tako će se u Splitu ovi vrijedni proizvodi za vojsku proizvoditi na isti način i biti istih karakteristika kao što su ti proizvodi poznate tvrtke Thales iz Francuske.

Ministar Rončević je kazao da je to kruna suradnje s ovom poznatom francuskom tvrtkom i da je ostvarena njegova želja o transferu tehnologije u Hrvatskoj koja se, kako je ustvrdio, sada prvi put događa.

Rončević je dodao da će se ovi proizvodi sada raditi u Splitu za Oružane snage Hrvatske, a kad se u cijelosti usvoji tehnologija i posao (oko 2008. godine) ovi će se proizvodi iz Hrvatske moći prodavati i u treće zemlje. Ministar je dodao također da se u Ministarstvu razmišlja i o proizvodi oklopnog vozila za pješaštvo u "Đuri Đakoviću" po istom sistemu prijenosa tehnologije.

Direktor PCE-a Zlatan Gaberc kazao je kako je francuska tvrtka Thales izabrala upravo njih za transfer tehnologije u Hrvatsku što je izuzetno zadovoljstvo i čast. PCE je u kompletnom vlasništvu Hrvatske osnovana 1992. godine, a ovaj transfer i današnji ugovor omogućit će PCE-u veliki tehnološki napredak, ulazak u društvo proizvođača vrhunske elektroničke tehnologije za vojne namjene, izlazak na svjetsko tržište, te zapošljavanje 20 diplomiranih inženjera.

Gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić kazao je da potpisivanje tog ugovora izuzetno važno za razvitak Splita osobito što je riječ o proizvodnji visoko sofisticiranih proizvoda najsuvremenije tehnologije. A to je moguće jer Split ima vrhunski stručni kadar koji daje razvojni adut ovom gradu, kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙