FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puris povećao gubitak

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka koja se bavipoljoprivrednom, prehrambenom, trgovačkom i ugostiteljskom djelatnostiPuris iz Pazina u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s netogubitkom od 7,29 milijuna kuna, što je veći gubitak nego li u istomlanjskom razdoblju kada je gubitak bio 1,02 milijuna kuna, podatci suiz izvješća o poslovanju koje prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka koja se bavi poljoprivrednom, prehrambenom, trgovačkom i ugostiteljskom djelatnosti Puris iz Pazina u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s neto gubitkom od 7,29 milijuna kuna, što je veći gubitak nego li u istom lanjskom razdoblju kada je gubitak bio 1,02 milijuna kuna, podatci su iz izvješća o poslovanju koje prenosi Varaždinska burza.

Na ostvareni rezultat, kako se navodi u pojašnjenju i komentaru Uprave, utjecali su otežani uvjeti poslovanja.

Ukupni prihodi Purisa u prvom su polugodištu ostvareni u iznosu od 115,45 milijuna kuna i bili su 2,8 posto viši nego u istom lanjskom razdoblju.

No, pritom prihodi od prodaje bilježe pad, dok su porasli ostali prihodi.

Tako su prihodi od prodaje u zemlji smanjeni za 1,1 posto, na 92,5 milijuna kuna, prihodi od prodaje u inozemstvu manji su za 2,8 posto i iznose 1,32 milijuna kuna, dok su porasli ostali prihodi, za 24,8 posto i u prvom su ovogodišnjem polugodištu iznosili 21,2 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Purisa povećani su u odnosu na prvih šest lanjskih mjeseci za 8,3 posto, na 122,7 milijuna kuna.

Pritom su materijalni i troškovi prodane robe manji za 1,9 posto i u prvom polugodištu iznose 85 milijuna kuna, dok su veći nego u prvom polugodištu lani troškovi osoblja, za 3,5 posto i iznose 18,9 milijuna kuna, te troškovi amortizacije, za 4,5 posto i iznose 6,8 milijuna kuna.

Prema podatcima iz izvješća, najveći udio u tvrtki Puris ima Hypo Alpe Adria bank - Puris Verwaltungs iz Austrije, koja je vlasnik 508.071 dionica Purisa ili 81,19 posto. Slijedi Hypo Alpe Adria bank iz Zagreba sa 15,53 posto udjela u vlasništvu te austrijska tvrtka Puris Verwaltungs - und Beteiligungs s udjelom od 1,62 posto.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙