FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HBOR o poslovanju u prvom polugodištu

ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak(HBOR) u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je ukupne prihode odkamata u iznosu od 344,6 milijuna kuna te pozitivan financijskirezultat u iznosu od 86,4 milijuna kuna, podaci su iz skraćenognerevidiranog financijskog izvješća HBOR-a, koje danas prenosiZagrebačka burza.
ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je ukupne prihode od kamata u iznosu od 344,6 milijuna kuna te pozitivan financijski rezultat u iznosu od 86,4 milijuna kuna, podaci su iz skraćenog nerevidiranog financijskog izvješća HBOR-a, koje danas prenosi Zagrebačka burza.

Iznos ukupnih prihoda od kamata povećan je u prvom polugodištu ove godine u odnosu na isto razdoblje lani za 7 posto, dok je dobit nakon oporezivanja povećana za gotovo 50 posto.

Neto kamatni prihodi HBOR-a u tom su razdoblju iznosili 202,5 milijuna kuna i bili su veći za 7,8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prihodi od kamata ostvareni su u iznosu od 334,6 milijuna kuna, a njihov 7 postotni rast je rezultat povećanja obujma kreditne aktivnosti.

Rashodi od kamata su pak ostvareni u iznosu od 132,2 milijuna kuna i veći su za 5,7 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, što je rezultat novih zaduženja u 2004. i 2005. godini, navode u HBOR-u.

Istodobno je neto prihod od naknada HBOR-a iznosio 7,1 milijuna kuna ili 24,5 manje nego u istom razdoblju prošle godine, na što je najvećim dijelom utjecalo smanjenje naknada po deviznom poslovanju.

Operativni troškovi HBOR-a, koji obuhvaćaju opće i administrativne troškove te ostale troškove poslovanja, istodobno su povećani za 7,8 posto te su iznosili 36,4 milijuna kuna.

U izvješću se navodi i kako su ukupni neto krediti na kraju lipnja ove godine iznosili 11,22 milijarde kuna, što čine 90,2 posto ukupne aktive HBOR-a, dok su bruto krediti iznosili 12,67 milijardi kuna ili 1,3 posto više nego na početku ove godine.

Ukupna bilančna suma HBOR-a na kraju lipnja ove godine iznosila je 12,44 milijardi kuna, a u odnosu na početak godine povećana je za 5,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙