FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KarstadtQuelle prodao dio svojih robnih kuća

ESSEN, 3. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Posrnula njemačka maloprodajnaskupina KarstadtQuelle izvijestila je u srijedu da je prodala 75manjih, neekonomičnih robnih kuća kao i svoje lance trgovina posuđemSinnLeffers te sportske obuće Runners Point kako bi financiralaoporavak osnovnog poslovanja.
ESSEN, 3. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Posrnula njemačka maloprodajna skupina KarstadtQuelle izvijestila je u srijedu da je prodala 75 manjih, neekonomičnih robnih kuća kao i svoje lance trgovina posuđem SinnLeffers te sportske obuće Runners Point kako bi financirala oporavak osnovnog poslovanja.

U tromjesečnom izvješću ta skupina objavila je da je prikupila 1,1 milijardu eura prodajom tih i drugih nekretnina. Po riječima izvršnog direktora Thomasa Middelhoffa, robne kuće u kojima je zaposleno 11.000 djelatnika kupili su ulagači.

KarstadtQuelle, čija se međunarodna prisutnost uglavnom osjeća preko podružnice za katalošku prodaju Quelle, najveći je njemački operater tradicionalnim robnim kućama. Zadržat će ih 89.

Middelhoff je pozdravio prodaju kao preokret u naporima da se spasi ta kompanija, pod većinskom kontrolom kćerke osnivača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙