FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lura ostvarila 48,6 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Prehrambena industrija Lura u prvomje polugodištu ove godine ostvarila 48,6 milijuna kuna neto dobiti, adobit prije poreza i kamata (EBIT) iznosi 49,1 milijun kuna, objavilisu iz Lure.
ZAGREB, 27. srpnja 2005. (Hina) - Prehrambena industrija Lura u prvom je polugodištu ove godine ostvarila 48,6 milijuna kuna neto dobiti, a dobit prije poreza i kamata (EBIT) iznosi 49,1 milijun kuna, objavili su iz Lure.

Poslovni prihodi u prvih šest mjeseci ostvareni su u iznosu od 1,05 milijardi kuna i viši su za osam posto nego u istom razdoblju lani.

Prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima iznose 200 milijuna kuna i čine 19,9 posto ukupnih prihoda od prodaje, dok su prihodi od prodaje na domaćem tržištu porasli za 3,1 posto, na 806 milijuna kuna.

U Luri su istaknuli kako je poslovanje u prvom polugodištu obilježeno nastavkom rasta poslovnih prihoda te konsolidacijom poslovanja s ciljem postizanja veće učinkovitosti i dugoročne konkurentnosti u troškovnom i proizvodnom smislu.

Tijekom prvih šest mjeseci, kako su pojasnili, nastavljen je rad na jednom od najznačajnijih projekata kompanije - unapređenju sirovinske osnove s ciljem prilagodbe standardima EU te na procesu integracije Somboleda u poslovni sustav Lure.

Osim toga, implementirano je niz novih marketinških koncepata u sve vidove poslovanja, okončan je projekt uvođenja poslovno-informatičkog sustava SAP itd.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙