FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najveći svjetski proizvođač auto-dijelova pred stečajem

DETROIT, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Najveći svjetski proizvođačdijelova za automobile, američki Delphi Corp. upozorio je da ćerazmotriti stečaj ako pregovori sa sindikatima i njegovim najvećimklijentom, automobilskim koncernom General Motorsom ne donesu velikeuštede u njegovu poslovanju.
DETROIT, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Najveći svjetski proizvođač dijelova za automobile, američki Delphi Corp. upozorio je da će razmotriti stečaj ako pregovori sa sindikatima i njegovim najvećim klijentom, automobilskim koncernom General Motorsom ne donesu velike uštede u njegovu poslovanju.

Delphi ne može držati korak s visokima troškovima socijalnog osiguranja radnika, dok istodobno General Motors smanjuje proizvodnju suočen s financijskom krizom.

Prijetnja stečajem uslijedila je nakon objave Delphi-ja o neto gubicima u drugom tromjesečju od 338 milijuna dolara, naprema 143 milijuna dolara profita u istom razdoblju prošle godine.

Izvršni direktor Robert Miller kazao je da ako pregovori sa sindikatima i General Motorsom "ne rezultiraju velikim uštedama u američkom dijelu operacija, razmotrit ćemo ostale strateške alternative, uključujući reorganizaciju našeg američkog poslovanja kako bi sačuvali vrijednost kompanije i dovršili plan transformacije".

Iz Delphi-ja ističu da se na General Motors odnosi 49 posto poslovanja kompanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙