FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaja u inozemstvu kompenzirala slabije poslovanje Metroa u Njemačkoj

DUESSELDORF, 2. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Njemački maloprodajni lanacMetro AG objavio je u utorak da je zahvaljujući snažnoj međunarodnojekspanziji uspio kompenzirati slabe rezultate u Njemačkoj te je udrugom tromjesečju povećao zaradu za 5,3 posto na ukupno 140,2milijuna eura.
DUESSELDORF, 2. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Njemački maloprodajni lanac Metro AG objavio je u utorak da je zahvaljujući snažnoj međunarodnoj ekspanziji uspio kompenzirati slabe rezultate u Njemačkoj te je u drugom tromjesečju povećao zaradu za 5,3 posto na ukupno 140,2 milijuna eura.

Dok je prodaja u inozemstvu porasla oko 10 posto, u Njemačkoj je pala za 2,5 posto budući da maloprodajni lanci u najvećem europskom gospodarstvu nastoje prevladati nesigurnost potrošača, potaknutu visokom stopom nezaposlenosti i predstojećim parlamentarnim izborima.

Naime, čelnica njemačke oporbe i kandidatkinja za kancelarsku dužnost Angela Merkel predlaže povećanje PDV-a, pri čemu bi se dio prihoda od tog povećanja trebao iskoristiti za ublažavanje visokih troškova rada u Njemačkoj.

Metro je u drugom tromjesečju zabilježio rast ukupne prodaje za 3,6 posto, ostvarivši 13,8 milijardi eura, pri čemu je proteklih godina nastojao nadoknaditi slabe rezultate u Njemačkoj širenjem mreže trgovina na tržištima koja bilježe visoki rast kao što su ona u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući Rusiju, Rumunjsku, Ukrajinu, Bugarsku i azijske zemlje.

Dionice te duesseldorfske grupe poskupile su jedan posto na više od 42 eura nakon objave rezultata poslovanja.

"Međunarodno poslovanje, uglavnom u istočnoj Europi, ponovno bilježi izuzetno dobre rezultate", zaključio je šef Metroa Hans-Joachim Koerber. Oko 52 posto Metroove prodaje potječe iz poslovnih operacija izvan Njemačke.

Metro ima 2.445 trgovina u 30 zemalja, uključujući cash&carry trgovine i trgovine potrošačke elektronike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙